Akademisyen, köşe yazarı İsmail Kemal hayata veda etti.

Güney Kıbrıs’ta yaşamını sürdüren İsmail Kemal, bir süredir kanser tedavisi görüyordu.

Kemal'in vefatını öğrenen siyaset, basın ve sanat camiasından isimler üzüntülerini sosyal medyada dile getirdi.

İşte bazı paylaşımlar:

EŞREF VAİZ: Çok Üzüntülüyüz. Erken kaybettiğimiz yoldaşlarmızdan biri de İsmail Kemal; 1976-80 yılları arasında Kıbrıslı Yüksek Öğrenim Gençliği içerisinde damgasını vurmuş, örgütü KÖGEF te başkanlık yaptığı dönemde “Lider” özellikleriyle örgütte nitel ve nicel katkılarıyla unutulmazdır. Işıklar içinde uyusun Ismail yodaşımız.

KUDRET ÖZERSAY: Herkes ile seviyeli ve karşılıklı saygı temelinde ilişki kurabilen, derinlemesine okuyarak inceleyerek ona göre konuşan, zaman zaman yaptığımız sohbetlerde görüşlerinden ve bilgisinden çok yararlandığım uluslararası ilişkiler uzmanı Dr. İsmail Kemal'i maalesef kaybettik. Ailesinin, sevenlerinin ve tüm dostlarının başı sağolsun. Bu ada için önemli bir kayıptır, nurlar içerisinde olsun...

ORESTİS AGİSİLAOU: Iyi bir öğretmen sadece ders anlatmakta kalmaz...Iyi bir öğretmen öğrencilerinin dostu olur, her dertlerini dinler, destek olur...Sen de böyleydin hocam..Hatta daha fazlası..Işıklar içinde uyu dünya iyisi insan..Türkoloji bölümü artık öksüz..Beni okuttuğun için çok şanslıyım..Seni asla unutmayacağım..