Lefke’de ikamet eden el sanatları eğitmeni Tezay Zayımlar Doğancı ve Şahinler köyündeki, köy kadın kurslarına katılan kadınlara birbirinden özel çalışmalar yaptırıyor… İşte onlardan biri de, büyük bir emek ve sabırla ipek kozalarından üretilen, cennetin ve mutlu yaşamın simgesi tavus kuşu.

 

Hasan KARLITAŞ

Kıbrıs’taki sanatları üretimi, son yıllarda gelişen yaratıcılığı ile dikkat geçiyor. Ülkemizin farklı köşelerinde üretilen gerek geleneksel, gerekse yenilikçi ürünler, el emeği göz nurunun en güzel örneklerini gözler önüne seriyor.
Özellikle okulların ve kadın el sanatı kurslarının yılsonu sergilerinde, çok özel el sanatları örneklerini görmek mümkün.
Lefke’de ikamet eden el sanatları eğitmeni Tezay Zayımlar, Kıbrıs genelinde düzenlenen hemen hemen tüm yerel festivallere katılarak, kendi yaptığı yerel ürünleri ve geleneksel damak tatlarını tanıtmaya çalışıyor.

Üretim merkezi yakında hizmette

Tezay Zayımlar, el sanatı üzerine eğitim verdiği Doğancı ve Şahinler köyündeki, köy kadın kurslarına katılan kadınlara birbirinden özel çalışmalar yaptırıyor. İşte onlardan biri de, büyük bir emek ve sabırla ipek kozalarından üretilen, cennetin ve mutlu yaşamın simgesi tavus kuşu. Öğrencisi Havva Hanım ile birlikte, bu özel eseri yaratan Tezay Zayımlar, haklı olarak bu güzelliğin gururunu yaşıyor. Pek yakında Gemikonağı girişinde, ahşaptan yapılan el sanatları üretim merkezini faaliyete geçirecek olan Tezay Zayımlar’a üretim yolculuğunda kolaylıklar ve başarılar dileriz.