Meclis oturumunda konuşan CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, “imar planı felaketinin geldiği aşamayı, sağlık ve ekonomik gidişatı, seri istihdamları, BRT’yi, konuşmaları gerektiğini” ifade etti.

“Anayasal hukuksuzlukları düzenlemek için hazırlandığını” söylediği yasa gücünde kararnameler için toplanma kararı aldıklarını hatırlatan Erhürman, “sorun olduğunda haber verin destek oluruz” dediklerini ancak şu ana kadar kimsenin öyle bir destek istemediğini söyledi.

Erhürman, “kendilerinin muhalefet olarak genel kurul salonunda otururken hükümetin dışarılarda dolandığını ve önemli yasalar var diyerek muhalefetin oylamaya katılmasının beklendiğini” ifade ederek eleştirdiği konuşmasında, kendileri salondan çıkınca bile hükümetin yerlerine geçmediğini ve “önceden ne konuşmuştuk” diyerek suçun, sorumluluğun muhalefete atılmaya çalışıldığını kaydetti.

Bu sırada HP Milletvekili Gülşah Manavoğlu, yerinden söz alarak, kendisinin sürekli mecliste olduğunu Erhürman’ın sadece konuşma yapacaksa kürsüye çıktığını onun haricinde kimsenin Genel Kurul’da bulunmadığını söyledi.

Erhürman, konunun Manavoğlu’yla kendisi arasında olmadığını, o nedenle cevap vermeyeceğini ifade ederek, konuşan kişileri kimsenin dinlemediğini, “zaten yaşananların hükümet boşluğu yaratırken meclisi işlevsiz kılma noktasına destek olmayacaklarını” kaydetti.

Bugün kimsenin kendilerine “nisabı sağlar mısınız? Bizim eksiklerimiz var” demediğini, bugünkü sorunun hükümetten kimsenin genel kurulda bulunmaması, dışarılarda dolaşması olduğunu ifade eden Erhürman, hükümetin ülkede yarattığı boşluğu mecliste de yaratmaya çalıştığını, üstelik “pişkinlikle topu da muhalefete atmaya çalıştıklarını” söyledi.

Erhürman, meclisi bu hale getirmeye kimsenin hakkı olmadığını, hükümet yapılanların kendilerini ilgilendirmediğini belirtti.