Gazimağusa Belediyesi, 18-24 Mart Yaşlılar Haftası dolayısıyla İkinci Bahar Yaşam Kulübü üyeleri için 14-15 ve 16 Mart tarihlerinde düzenlediği öğle yemeğini Palm Beach Otel’de gerçekleştirdi. Gazimağusa Belediyesi’nin ürettiği hizmetlerden özel ve öncelikli olarak yararlanan İkinci Bahar Yaşam Kulübü üyeleri kentin belirlenen noktalarından belediye tarafından alınarak Palm Beach’te yemekte buluştu. Yaklaşık 2 bin 100 üyesini telefonla tek tek arayarak yemeğe davet eden Gazimağusa Belediyesi İkinci  Bahar Yaşam Kulübü personeli, yemeğe katılan üye sayısının 1000 olması nedeniyle, etkinliği 3 gün olarak organize etti. Özel günler dışında da faaliyetlerini sürdüren Kulüp, üyelerini aylık periyotlarla sağlık kontrolünden geçiriyor, düzenli doğum günlerini kutluyor ve belli başlı ihtiyaçlarıyla özel olarak ilgileniyor. Türkiye’de meydana gelen üzücü olay nedeniyle yemekler müziksiz olarak yapıldı.

 

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter yemeklerde yaptığı konuşmalarda, “Çok kıymetli büyüklerim” diyerek hitap ettiği üyelere, “sizinle birlikte öğle yemeğinde birlikte olduğum için mutluluğumu belirtmek isterim” diyerek sadece yılda bir gün değil her zaman beraber olmaları gerektiğini ve büyükleriyle sık sık görüşmek istediğini söyledi.  “Her zaman yanınızda olduğumuzu belirtmek isterim, ne zaman isterseniz bizlere ulaşabilirsiniz” diyerek “ belediye olarak Gazimağusa halkının bizlere verdiği emaneti çalıştırıyoruz. Bizler kendimizi Mağusa’nın ve sizlerin memuru olarak görüyoruz. Bu sorumluluğu omuzlarımızda taşıyoruz, size hizmet etmek için çalışıyoruz, görevimizi layıkıyla yapıyoruz” dedi

 

Belediye Başkanı Arter, toplum büyüklerinin geçmişte büyük emekler verdiğini ve büyük tecrübeye sahibi olduğunu ifade ederek, sürekli iletişim içinde olmalarının kendileri için de faydalı ve önemli olduğunu, yılda bir kez buluşmanın yeterli olmadığını tekrar ederek, sık sık üyeleri görmek istediğini söyledi.

 

Belediye Başkanı İsmail Arter, Kulübün hizmetlerini geliştirmek için çalıştıklarını, bu yönde Sağlık Bakanlığı ve DAÜ ile ortak çalışma yapacaklarını, Sağlık Bakanlığı tarafından kulüp üyelerine evlerinde, fizik tedavi gibi hizmetlerin verilmesi için girişim yaptıklarını, DAÜ ile yapılacak ortak çalışma ile de detaylı vücut analizleri ve beslenme alışkanlıklarıyla ilgili danışmanlık hizmeti verileceğini söyledi.

 

Başkan Arter, düzenli olarak evlerinde ziyaret edilen üyelerin herhangi bir şey olduğunda kendilerine ulaşmalarını istediğini de ifade ederek, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederek üyelere hoş vakitler diledi. Arter, Türkiye’de meydana gelen bombalı saldırının kendilerini derinden üzdüğünü söyleyerek, bu nedenle etkinlikleri müziksiz yaptıklarını,  patlamada yaralananlara acil şifalar, hayatını kaybedenlere de Allah’tan rahmet diledi.