Kıbrıs Vakıflar İdaresi’nin ‘İyilik Gönüllüleri’ adı altında başlatılan ve sokak hayvanlarının su ve yemek ihtiyacını karşılamaya yönelik yerleşim yerlerine konulan kaplar adeta bir çirkefe dönüştü!

Güzel bir girişim olarak başlatılan ve halk tarafından büyük takdir toplayan “İyilik gönüllüleri’ kampanyası amacına ulaşamadı.  Sokaklara yerleştirilen ve üzerlerinde ‘Sevgi paylaşmaktır. Bir kap yemek ve su ile sokaktaki bir hayvanın karnını doyurabilirsiniz’ yazılarının yer aldığı kaplar tam bir pislik içerisinde. Sinek ve böceklerin gezdiği kaplar adeta mide bulandırıyor. Turistlerin en yoğun olduğu Mağusa, Deniz kapısı ve Aslan’ın hemen yanına yerleştirilen kaplar turistlerinde tepkilerine neden oldu. 

Hayvan sevgisi bu mudur? Yoksa sadece bir şovdan ibaret mi sorularını da birlikte getiren bu ‘pis’ görüntüler turistlerin ülkemizdeki hayvan sevgisinin de seviyesini ögrenmelerine ve tepkilerine neden oldu.

Konuyla ilgili yapılan tepkilerini dile getiren vatandaşlar kampanyanın çok güzel ve anlamlı olduğunu ancak yerleştirilen su ve yiyecek kaplarının temizlik ve bakımının düşünülmediğini dile getirerek ortaya çevre kirliliği oluşturan igrenç görüntülerin oluştuğuna dikkat çekti. Dile getirilen tepkiler arasında ‘Ya bu kirliliği ortadan kaldırınız ya da bakımımını da yaptırınız‘ dikkat çekiciydi.