Ülkede bir sistem değişikliğine ihtiyaç olduğunu kaydeden Gürcafer, İçişleri Bakanı ile yaptığı bir telefon görüşmesinde, Bakanın kafasında 8 bin tane soru işareti olduğunu ifade etmesini örnek göstererek, gelen giden hükümetlerin günlük ve bireysel sorunlardan dolayı reformist yaklaşımlar sergileyemediğini anlattı

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, BRTK’de Pembe Paşaoğulları’nın konuğu oldu. 

Koronavirüs salgını sonrasında ülkede oluşan tabloyu değerlendiren Gürcafer, işyerlerinin kapalı olduğu dönemde, Müteahhitler Birliği olarak çok yapıcı bir tutum sergilediklerini ancak bunun yanında gerekli durumlarda gerekli uyarıları da yaptıklarını anlattı.

“Ekonominin dişlilerini döndürmek için birkaç ayımız var”

Korona virüs için aşı bulunmadan dünyanın normalleşemeyeceğini belirten Gürcafer, Kuzey Kıbrıs’ta gelinen aşamada hızlı hareket edilmesinin önemine vurgu yaptı.

Ülkede vaka sayısının sıfırlanmasının fırsata çevrilebileceğini kaydeden Gürcafer, yurtdışına yönelik plan program yapılması gerektiğini ancak bizlerin bunu yapmak yerine tespitler ortaya koyarak övündüğümüzü söyledi.

Ekonomimizin dişlilerini döndürmek için sadece birkaç ay zaman olduğu yönündeki gözlemini aktaran Gürcafer sözlerini şöyle sürdürdü:

“İşsizlik ve açlık gibi büyük tehlikeler bizi bekliyor”

“Ekonominin dişlilerini döndürmeye başlamazsak bu ekonomi çökecek ve on binlerce insan işsiz kalacak. Bunun olmaması için yapılması gerekenleri süratli bir şekilde yapmamız lazım.

Hükümet sürekli kararlar alıyor ancak ortada bir adım yok. Eğer ülkedeki işletmeler kazanmaya başlamazsa istediğiniz kadar takviye yapın, yararı olmaz.

Korkak davranıyoruz ve bu korkaklık bizim adım atmamızı engelliyor. Ama diğer taraftan bizi işsizlik ve açlık gibi büyük tehlikeler bekliyor.

Evet, bu ülkedeki vaka ve ölüm sayısı bir başarıdır. Ama bitmedi, bizi bekleyen kötü bir süreç  var.

Bu süreçte, ülkeyi yönetenlerin cesur olmasına ihtiyacımız var.”

“Sistem değişikliğine ihtiyaç var”

Ülkede bir sistem değişikliğine ihtiyaç olduğunu kaydeden Gürcafer, İçişleri Bakanı ile yaptığı bir telefon görüşmesinde, Bakanın kafasında 8 bin tane soru işareti olduğunu ifade etmesini örnek göstererek, gelen giden hükümetlerin günlük ve bireysel sorunlardan dolayı reformist yaklaşımlar sergileyemediğini anlattı.

“Eminim ki; her bakanın kapısında her gün 20-30 tane çözüm bekleyen bireysel konu vardır” diyen Gürcafer, bu sistem içerisinde ülke için yararlı düzenlemelerin yapılamayacağını vurguladı.