Güney Kıbrıs'ta 'Referans Hastanesi' olarak belirlenen Mağusa Hastanesi'nde tedavi gören Koronavirüs hastalarının yüzde 90'ı aşısız...

Güney Mağusa ve Larnaka Hastaneleri Sistem Müdürü Amalia Hadjiyianni, Koronavirüsü referans hastanesi olarak hizmet veren Mağusa Hastanesi’nde yatan hastaların yaklaşık yüzde 90’ının Koronavirüse karşı aşısız olduğunu bildirdi.

Hadjiyianni, Kıbrıs Haber Ajansı’na (KHA) yaptığı açıklamada, Mağusa Hastanesi’nde tedavi gören 66 kişiden 6’sının Yoğun Bakım Birimi’nde bulunduğunu, en genç hastanın 23, en yaşlı hastanın 92 yaşında olduklarını, ortalama hasta yaşının 60 olduğunu bildirdi.

Hastanede tedavi gören hastaların yüzde 90’ının Koronavirüse karşı aşılı olmadıklarını, bugün bazı hastaların taburcu edileceğini ve yeni hastalar alınacağını, şu an 11 yatağın hasta kabulüne uygun olduğunu belirten Amalia Hadjiyianni, Mağusa Hastanesi’ndeki doktor ve hemşire personelin, Meryem Ana’nın ölümü nedeniyle verilen ve 15 Ağustos tatiline denk gelen hafta sonunda hastane başvuruları için hazırda beklediğini söyledi.

Hadjiyianni, “Bizim için 15 Ağustos normal bir gün ve biz vatandaşlarımızı tedavi etmek ve evlerine sağlıklı göndermek için elimizden gelen yardımı sağlamaya hazırız” şeklinde konuştu. Halktan sağlık koruma tedbirlerine uymalarını isteyen, (walk-in) randevusuz aşı sistemi avantajını kullanmalarını ve Koronavirüse karşı aşılanmalarını isteyen Hadjiyianni, aşılı olanların da dikkatli olmaları gerektiğini ifade etti.

Öte yandan Larnaka Genel Hastanesi’nde de Koronavirüsten tedavi gören 19 hasta bulunuyor. Tersefanou rehabilitasyon merkezinde ise 133 hastanın da test sonuçlarını beklediğini kaydetti.