Kıbrıslı Türklerin, aşılanmalarına ait bilgileri bir standartlaştırılmış elektronik belge aracıyla sunabilecekleri bir elektronik posta hesabı yaratılacak. Gerekli kontrollerin yapılmasından sonra, veriler EUDCC’nin çıkarılması için otomatik olarak ilerletilecek ve başvuru sahipleri, sertifikalarını nasıl alabilecekleri konusunda elektronik posta yoluyla bilgilendirilecek.

Hükümet Sözcüsü Vekili Bayan Niovi Parisinu’nun Kıbrıslı Türklere Avrupa Dijital Kovid Aşı Sertifikasının verilmesi ile ilgili şu açıklamayı yaptı;

“Aşılanmış olan Kıbrıslı Türk vatandaşlarımıza Avrupa Dijital Kovid Aşı Sertifikasının verilmesi ile ilgili ortaya çıkan sorundan dolayı ve seyahat etmelerinin kolaylaştırılması için, Hükümet, bu konunun boyutlarını kabul ederek, son günlerde çeşitli seçenekleri değerlendirip aşağıdaki kararları aldı:

İlgili Kıbrıslı Türklerin, aşılanmalarına ait bilgileri bir standartlaştırılmış elektronik belge aracıyla sunabilecekleri bir elektronik posta hesabı yaratılacak.

Gerekli kontrollerin yapılmasından sonra, veriler EUDCC’nin çıkarılması için otomatik olarak ilerletilecek ve başvuru sahipleri, sertifikalarını nasıl alabilecekleri konusunda elektronik posta yoluyla bilgilendirilecek.

Başka alternatif seçeneklerin değerlendirildiğine göre, bu çözüm, 31 Ağustos 2021 tarihine kadar geçerli olacak.

Sözü geçen süreç, sadece önümüzdeki günlerde seyahat edecek kişilerin hizmet edilmesini amaçlamaktadır.

Bunun belgelenmesi için, ilgili kişinin seyahat edeceği tarihi doğrulayan bileti elektronik aletle tarayarak sunulması gerekli olacaktır.

Ayrıca, kimlik saptama belgeleri ve aşı kartının sunulması da gerekecektir.

Önümüzdeki salı gününde, teknik çalışmaların tamamlanmasından sonra, başvuruların sunulması ile ilgili süreci açıklayacak bir basın bildirisi yayınlanacak. Aynı anda, İki Toplumlu Sağlık Komitesindeki koordinasyon çalışmaları devam etmektedir.