Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Turizm Bakan Yardımcısı Savvas Perdios, Rum Kesimi'nin Rus turistlere havaalanlarını açacağını Rus yetkililere bildirmesinin beklendiğini söyledi.
 
Güney Kıbrıs 1 Nisan'da, ülkeleri yeşil, turuncu ve kırmızı kategorilere ayıran ECDC ülke sınıflandırması temelinde havalimanlarını yolculara açacak. Protokol kapsamında karantina gerekmiyor, yolculardan ülkelerinin sınıflandırmasına göre bir veya iki negatif Covid testi sunmaları istenecek.
 
Güney Kıbrıs, sınırlarını 1 Nisan'dan itibaren İsrail'den aşılı yolculara ve 1 Mayıs'tan itibaren İngiltere'den gelecek turistlere açacağını duyurdu.
 
Kıbrıs Otelcilik Endüstrisi 2021: “Yol Haritasının Yeniden Başlatılması” başlıklı çevrimiçi bir konferansta konuşan Perdios, Kıbrıs Maliye Bakanlığı'nın sözlü bir not hazırladığını belirterek, Rus yetkililere Kıbrıs'ın Rusya turizm pazarına açılacağını bildirdi. 

Perdios, "Bu bir zaman meselesi ve Rus tarafı, onları açıp karşılayacağımızdan emin olmak istiyor," dedi ve bu hareketin Kıbrıs'a tarifeli ve charter seferleri mümkün kılacağına inanılıyor. Güney Kıbrıs'ın İngiltere'den sonra ikinci en büyük turizm pazarı Rusya olurken, üçüncü sırada İsrail geliyor.
 
GKRY Ulaştırma, İletişim ve Çalışma Bakanı Yiannis Karoussos ise Rus seyahat acenteleri ve havayollarının Kıbrıs'ın Rus turistlere açılmasını sağlamak istediğini belirterek, bunun Rusya'dan charter uçuşların yapılmasını sağlayacağına dikkat çekti.
 
Güneyde faalyet gösteren Kıbrıs Otelciler Birliği Başkanı Charis Loizides, Rusya Federasyonu ile Rusya'ya ve Rusya'dan uçuşların başlamasını sağlayacak olası bir ikili anlaşma nedeniyle Dışişleri Bakanlığı ile temas halinde olduklarını söyledi.
 
Böyle bir gelişmenin, geçen yıl koronavirüs salgınından en ağır darbeyi alan turizm sektörünün toparlanması için çok önemli olacağını da sözlerine ekledi.