Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (DEV-İŞ) tarafından yapılan açıklamada Güney Kıbrıs’ta çalışan Kıbrıslı Türklerin bireysel olarak Kooperatif Merkez Bankası şubelerinden hesap açmaları gerektiği kaydedildi.

Açıklama şöyle:

Kooperatif Merkez Bankasından açtıkları hesap ile ilgili belgeyi, İçişleri Bakanlığından aldığımız izin doğrultusunda yarından itibaren sendikamıza saat 09:00-14:00 arasında ulaştırabilir veya [email protected]’ye mail atabilir, 05428608484 ve 05488505856 telefon numaralarına Whatsapp’dan fotoğraf olarak gönderebilirler. Kıbrıs’ın Güneyinde çalışıp daha önce Kooperatif Merkez Bankasından İşsizlik Parası, Ağustos Parası vb. Işlemler için hesap açmış olanlar hesap ile ilgili bilgileri bize ulaştırmaları yeterli olacaktır.  Bu bilgiler Sendikamıza ulaştıkça, her işgünü sonunda Güney Kıbrıs’taki Çalışma Bakanlığına gönderilecek ve ödemeler Kooperatif Merkez Bankası tarafından  yapılacaktır.

Buna ilaveten, Kıbrıs’ın Güneyinden emeklilik hakkı kazanmış ve yaşam belgeleri kendine ulaşmış kişilerde sendikamıza 09:00-14:00 saatleri arasında yaşam belgelerini getirebilirler. Yaşam belgelerini kendi getiremeyecek kişiler, ikamet ettikleri bölgenin muhtarından hayatta olduklarını ispatlayan ayrı bir belge almaları gerekmektedir.