Girne’de 1 Ocak Cuma’dan itibaren, Sivil Savunma Teşkilatı Binası çevresinde bulunan Şht. Mustafa Hasan Sokak, Şht. İlker Karter Sokak ve Bahriyeliler Sokak’ın bir kısmında trafik tek yön olacak.

 

Girne Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Girne Belediyesi Trafik Komisyonu’nun aldığı karar doğrultusunda, Şht. Mustafa Hasan Sokak, Şht. İlker Karter Sokak ve Bahriyeliler Sokak’ın bir kısmında trafiğin tek yön olması düzenlemesine gidildi.

 

Yeni düzenlemede, Ramadan Cemil Meydanı’nın, toplu taşıma araçları tarafından kuzey-güney istikametinde kullanılmasının yasaklanacağı, Baldöken Otoparkı ve durak bölgesinden hareket edecek olan toplu taşıma araçlarının yalnızca doğu istikametine hareket edebileceği belirtildi.

 

Açıklamada, kent merkezinde, toplu taşıma araçları ve yolculara daha iyi hizmet verilmesi, Sivil Savunma Teşkilat Binası’nın karşısında durak oluşturulmasının ardından, bölgede giriş ve çıkışlarda yaşanan yoğunluğu rahatlatmak amacıyla bu düzenlemeye gidildiği ifade edildi.

 

GÜNGÖRDÜ

 

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, kentteki trafik sorununun, çok katlı binalara izin verilmesi ve nüfusun artmasıyla ciddi bir boyuta ulaştığını belirtti.

 

Trafiği rahatlamak ve yaşanan sorunları çözümlemek amacıyla hazırlanan Girne Trafik Master Planına göre yeni uygulamaların hayata geçirileceğini belirten Güngördü, toplu taşıma araçlarının, kent merkezinde durak olmamasından dolayı yıllar içinde belli noktalarda yolcu almayı alışkanlık haline getirdiğini, ancak bu alışkanlığın trafikte sıkıntı yarattığını, toplu taşıma araçlarının Sivil Savunma Teşkilatı Binası’nın karşısına yönlendirildiğini ve daha önce yolcu bekledikleri bölgelere trafik babaları yerleştirildiğini hatırlattı.

 

Güngördü, dolmuş ve minibüs şoförlerinin kurallara uyması çağrısında da bulundu.