Üçüncü Cumhurbaşkanı, UBP Eski Genel Başkanı Derviş Eroğlu, UBP’nin “tarihsel geçmişiyle gurur veren onurlu bir yürüyüşün adresi” olduğunu belirtti.

 

UBP’nin, “Kıbrıs Türk halkının demokratik yaşantısına, sosyal, ekonomik gelişmesine damgasını vuran KKTC’yi Kıbrıs Türk halkının sesine kulak vererek, geleceğin güvencede olmasını düşünerek kuran parti” olduğunu kaydeden Eroğlu, partinin öz itibarı ile Kıbrıs Türk halkının varoluş, özgürlük ve egemenlik mücadelesinin tüm birikimlerinin vücut bulduğu bir siyasi oluşum olduğunu ifade etti.

 

Eroğlu, UBP’nin 40’ıncı kuruluş yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

 

“KURULTAY İLE İLGİLİ SÜREÇ SAĞLIKLI GELİŞMEMEKTEDİR”

 

Mesajında, UBP’nin bu ay sonunda yapılması gereken 20’ncı olağan kurultayına da değinen Eroğlu, kurultay ile ilgili sürecin sağlıklı gelişmediğini belirtti.

 

Parti Genel Başkanı’nın, bir an önce, tabandan yükselen sesleri dikkate alarak yaşanan sorunları aşmak zorunda olduğuna işaret eden Eroğlu, “Bana iletilenler göstermektedir ki UBP tabanında kurultay süreci ile ilgili önemli kırgınlıklar vardır; dolayısıyla parti yetkili organları üzerine düşeni yapmalı ve UBP’nin gücünü zayıflatacak, partinin istemeyen gelişmeler yaşamasını önleyecek kararları şimdiden almalıdır” ifadesini kullandı.

 

“UBP TARİHSEL GEÇMİŞİYLE GURUR VEREN ONURLU BİR YÜRÜYÜŞÜN ADRESİDİR”

 

Eroğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:

 

“UBP’nin kuruluşunun 40’ıncı yılında bunları anımsadım ve anımsatmak istedim. UBP, tarihsel geçmişiyle gurur veren onurlu bir yürüyüşün adresidir. UBP’nin bu yürüyüşü şu an için hız kaybetse de inanıyorum ki tabanımızın UBP’ye sahip çıkışı, yön vermesiyle devam edecektir. Her yerde olduğu gibi siyasette de şahıslar çok önemlidir ama esas olan kurumlardır. Esas olan ideallerdir, halkımızın hak ve çıkarları, güvenlik ve refahıdır. Ulusal Birlik Partisi fikrin, bir düşüncenin bir misyonun partisidir ve öyle de devam etmelidir.

 

UBP’nin öncelikli hedefi insanımızın, gelişmiş demokratik devlet yapımızda güven ve refah içinde yaşamasıdır. Ulusal Birlik Partisi’nin hedefi Kıbrıs’ta iki halkın egemenliğine dayalı, siyasi eşitlik, iki kesimlilik gözetilerek sağlanacak, sosyo-ekonomik yapımızı geriye değil ileriye götürecek bir antlaşmadır. Halkımız, insanlarımız arasında, doğduğu, geldiği yere göre bir ayrım yapılmamasıdır. Anavatan Türkiye’nin etkin ve fiili garantisinin devamıdır.

 

Dünya baş döndürücü bir hızla ilerliyor. Ülkemizin ihtiyaçları her geçen gün farklılaşıyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yeni bir atılım sürecine girmesi şarttır. UBP, halka hizmet yarışında geri kalmamalı, bugüne kadar olduğu gibi hep en önde olmak için çok çalışmalı, projeler üretmeli, tabanına sahip çıkarak, kadrolarını takviye ederek daha da güçlenmelidir.Halkımızın, UBP’lilerin teveccühleri ile 1976’dan 2010 yılında Cumhurbaşkanı seçilene dek kesintisiz 34 yıl milletvekili oldum, 23 yıla yakın bir süre UBP Genel Başkanlığı yaptım. Görevlerim boyunca hep tabanla halkımızla iç içe oldum, özel yaşantımı bir tarafa bırakarak defalarca tüm yerleşim birimlerimize gittim, tüm kesimlerle diyalog kurarak onların görüşlerini, partimiz ve ülkemiz için katkılarını aldım.

Hayatımın önemli bir kısmı UBP’de geçti. UBP’lilerle pek çok sevinçler ve zaman zaman da üzüntüler yaşadık. Ben, UBP’lilerden memnunum ve tümüne bu vesile ile bir kez daha teşekkürlerimi, saygılarımı, sevgilerimi ifade ediyorum.

 

Son yıllardaki bazı uyarılarım ne yazık ki zaman zaman dikkate alınmamış ve bazı sıkıntılar yaşanmıştır. Eğer benim sadece UBP ve halkımızın yararına olduğu için söylediklerime kulak verilse, başka sözlere aldanılmasa, kulak verilmeseydi UBP’de bugün çok farklı bir noktada olacaktı. Ama şu bilinmelidir ki ‘dost acı söyler’ atasözümüz boşuna söylenmemiştir. Bugün bir kez daha, dostça, tüm UBP’lilere seslenmek istiyorum; UBP’nin bu ay sonunda yapılması gereken 20’nci olağan kurultayı ile ilgili süreç sağlıklı gelişmemektedir. Parti Genel Başkanı, bir an önce, tabandan yükselen sesleri dikkate alarak yaşanan sorunları aşmak zorundadır.

 

“DEMOKRATİK ORTAMDA KARDEŞÇE YAPILIRSA ÜLKE SEÇİMLERİNE OLUMLU, SANCILI GEÇERSE OLUMSUZ YANSIMALARI OLUR”

 

Bana iletilenler göstermektedir ki UBP tabanında kurultay süreci ile ilgili önemli kırgınlıklar vardır; Dolayısıyla parti yetkili organları üzerine düşeni yapmalı ve UBP’nin gücünü zayıflatacak, partinin istemeyen gelişmeler yaşamasını önleyecek kararları şimdiden almalıdır. UBP Başarılı olmak zorundadır. UBP ve ülkemizin halkımızın çıkarları kişisel beklenti, kapris ya da egolardan önde gelir. Herkes ve özellikle UBP’yi yönetenler bilmelidir ki, siyasal partilerin asıl hedefleri yapılacak seçimlerde halkın takdirine mazhar olmak ve yönetime gelmektir. Kurultaylar olağan olarak iki yılda bir yapılır ve demokratik bir ortamda kardeşçe yapılırsa ülke seçimlerine olumlu, eğer sancılı geçerse ülke seçimlerine olumsuz yansımaları olur.

 

Benim tek isteğim UBP’nin başarılı olmasıdır ve bunun için kurultayın tartışmasız, şaibesiz, kardeşlik ve dostluk içinde geçmesi şarttır. Hangi makamda, hangi görevde olursa olsun, tabandan tavana bütün UBP’li kardeşlerimi bu konuda duyarlı olmaya, iş işten geçmeden üzerlerine düşeni yapmaya çağırıyorum. Unutmayalım; Tek bir UBP var ve o UBP’nin tarihi görevlerini layığıyla yapması bizler için hayli büyük önem taşımaktadır. Partimizin 40’ıncı kuruluş yıldönümünde henüz hiçbir etkinlik yapılmamış olsa da 1975 yılından bu yana UBP çatısı altında bulunan bir kişi olarak UBP’nin 40’ıncı yılını içtenlikle kutluyor, emeği geçen, UBP’yi bugünlere taşıyan herkesi sevgiyle selamlıyorum.”