CTP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Tufan Erhürman, Meclis oturumunda yaptığı konuşmada kovid-19 ile mücadeleyi “Bu süreç bundan daha kötü yönetilemezdi” sözleri ile tanımladı.

Yerel bulaşın başladığını ve hükümetin öncedeb bu olacakları öngöremediğini ifade eden Erhürman şöyle konuştu:

“Kimsenin bu halka bunu yaşatmaya hakkı yok. Sürecin başında kimse size istifa çağrısı yapmadı. Sağlıkta, eğitimde kriz var, kriz yönetimine ihtiyaç var dedik, bu güveni kaybetmeyin dedik. Siz her konuda karar değiştirdiniz. İnsanlar uçakta gelirken kararlar değişti, insanlar uçaktan indi hazırlık olmadığı için havalimanında yerlerde sabahladı. Halkı, süreci yönetemeyen, krizi yönetemeyen bir hükümetle karşı karşıya bıraktınız.

“İLK KEZ BU KADAR YOK SAYILDIK”

“Kıbrıslı Türkler’in bu kadar yok sayıldığı bir dönem daha yaşamadık. Biz içerde aktif değiliz, dışarda aktif değiliz, Doğu Akdeniz’de yaşanan gelişmelerde söz sahibi değiliz. Lavrov geliyor Kıbrıslı Türkler’i yok sayıyor, Pompeo geliyor Kıbrıslı Türkler’i yok sayıyor. Biz çıkıp da sadece hak sahibi değil, söz sahibiyiz bile diyemiyoruz.”

“Ben artık size öneri yapmaktan da vazgeçtim. Bu halk bu noktaya getirildi. Bu saatten sonra bu halkın kurtuluşu sizin gitmeniz. ‘Siz gidin biz gelelim’ de demiyoruz. Ortak mutabakata ihtiyaç olduğunu söylüyoruz. Kıbrıs Türk halkının varlığını ileriye taşımak için ihtiyaç olan tek şey budur. Siz Kıbrıs Türk halkının varlığı için bir tehlikesiniz.”