North Cyprus UK

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Kanal T’de Serhat İncirli’nin konuğu oldu ve Kıbrıs Sorunu, koronavirüs süreci ve sonrasını değerlendirdi.

Kıbrıs sorununun bir an önce çözülmesini isteyen bir Parti’nin başkanı olduğunu hatırlatan Erhürman, bunun için çaba gösterdiklerini ifade etti.

“Çözüm dediğiniz şey tek taraflı yapılabilecek birşey değildir” diyen Erhürman, karşı tarafın Crans Montana’da çözüm iradesi göstermediğini ancak yine de bunun için zorlanması gerektiğini vurguladı.

Çözüm olmadan bu ülkede hiçbir şey olamayacağı söylemlerini eleştiren Erhürman, bu söylem ile Kuzey Kıbrıs’ta yapılan ‘beceriksizlikleri’ meşrulaştırmanın yanlış olduğunu kaydetti.

Erhürman, “Yani bu ülkede üç ay içinde 50 defa konuşulup da bir pandemi hastanesinin yapılamama sebebi Kıbrıs Sorunu’nun çözülmemiş olması değildir” dedi.

Erhürman şöyle konuştu:

“Bu ülkede çözüm gereklidir, ama yaşadığımız süreç içinde ortaya konulan beceriksizliklerin çözümsüzlükle alakası yoktur.

Çözüme kadarki süreçte ekonomik olarak ayaklarımızın üzerinde durmamız şarttır. Bunun için çözümü bekleyemeyiz. Çünkü korona virüs çözüm olmasını beklemedi...

Bu dönem bize göstermiştir ki, ‘Türkiye’den para gelsin de ben dağıtayım’ üzerine dönen siyaset bittiği gibi, hiçbirşey yapmadan oturup da çözüm olmasını bekleme siyaseti de bitmiştir.”