North Cyprus UK

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Tufan Erhürman, Kıbrıs TV’de Haluk Yerli’nin hazırlayıp sunduğu ‘Sabah Sabah’ programının konuğu oldu.

Hükümet ortaklarının seçime odaklandığını vurgulayan Erhürman, sağlıkla ilgili yaşanan krizde alınan yanlış yanlış kararlar ve geç alınmış kararlarla iç bulaşın önünü açtıklarını söyleyerek hükümeti istifaya çağırdı.

Erhürman, “Hükümet panikteyse, güven tamamen bittiyse bu hükümet artık gitmeli. Bırakın bu hükümeti de mutabakat hükümeti kuralım” dedi.

Koronavirüs ile mücadele sürecinde hükümetin panik halinde hareket ettiğini ve kararlarını sosyal medya üzerinden gelen tepkilere göre şekillendirdiğini anlatan Erhürman, sosyal medya kim çok bağırırsa onun istediğinin verildiğini aktardı.

Tüm dünyanın aynı salgınla mücadele ettiğini anımsatan Erhürman, diğer ülkelerdeki hükümetlerin halkı korumak ve süreci en az hasarla atlatmak için çaba sarfettiğini belirterek, Kuzey Kıbrıs’taki hükümeti ‘gözümüzün içine baka baka süreci mahfetmekle’ suçladı.