CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Yasa Gücünde Kararname ile faaliyetlerine ara verilen iş yerlerinde çalışanların çalışmadıkları için primi ödenmemiş sürelerinin, malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları için prim günü olarak hesaplanması sağlandığını ancak ardından 18 Mayıs tarihinde yine Yasa Gücünde Kararname ile bunun yürürlükten kaldırıldığını kaydetti.

Erhürman, işçilerin bu haktan mahrum edildiğini ifade ederek, yapılanı anlamanın da Kabul etmenin de mümkün olmadığını vurguladı.

Erhürman’ın paylaşımı şöyle:

“14 Mayıs tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan YGK'ya göre, faaliyetlerine ara verilen iş yerlerinde çalışanların çalışmadıkları için primi ödenmemiş sürelerinin, malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları için prim günü olarak hesaplanması sağlanıyordu.

Bu doğru bir düzenlemeydi. Çünkü işçilerin tamamen kendi iradeleri dışındaki sebeplerle çalışamadıkları bir süre dolayısıyla yaşadıkları kaybın hiç olmazsa cüzi bir kısmının giderilmesini sağlıyordu.

Ama nedeni bilinmeyen bir şekilde bu YGK 18 Mayıs tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan yeni bir YGK ile yürürlükten kaldırıldı ve işçiler bu haktan da mahrum edildi. Ne yapılmaya çalışıldığını anlamak da, yapılanı kabul etmek de mümkün değil.”