Ulaştırma Bakanlığı’nın öncülüğünde Ercan Havalimanı’nda trafik düzenlemesine gidildi. Yapılan yeni düzenlemeyle terminal binası önünde araç parkı engellendi.

 

Otopark alanları dışında uygun olmayan alanlara park edenlere ceza uygulanacak.

 

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Ulaştırma Bakanlığı’nın öncülüğünde Sivil Havacılık Dairesi ve Karayolları Dairesi’nin,  Ercan Havalimanı içerisinde bulunan ve kamuya açık yolların trafik tabela ve yönlendirme çalışmaları ile terminal binasının önünde bulunan yolun üç şerit olarak düzenlenmesini kapsayan projesi, Değirmenlik Belediyesi ve T&T Havalimanı İşletmeciliği Ltd’in de katkıları ile tamamlandı.

 

Yeni düzenleme ile terminal binası önünde araç parkı engellendi.

 

Terminal önü, hızlı yolcu indirme şeridi, ticari araç şeridi ve otopark/çıkış şeridi olarak düzenlendi. Terminal Binası önünde bulunan taksi durağı da proje kapsamında yenilendi.

 

PARK CEZASI UYGULANACAK

 

Yeni uygulama ile giriş ve çıkış arterlerine park etmek de yasaklandı. Değirmenlik Belediyesi Zabıta Birimi ve Polis Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak denetimler sonucu cezalar uygulanacak.

 

Ercan Havalimanı’nı kullanacak olan vatandaşların, tüm trafik işaret ve yönlendirmelerine uymaları, otopark alanları dışında uygun olmayan alanlara araçlarını bırakmamaları istendi.