Güney Kıbrıs’ta tartışmalı milletvekili Andreas Themistokleous, geçen ay Meclis eğitim komitesinde iki sözlü taciz olayının ardından dün aşırı sağ parti Elam'dan atıldı.

Karar, parti lideri Hristos Christou tarafından Meclis Başkanı Annita Demetriou'ya yazdığı bir mektupta iletildi.

Politis'te yayınlanan mektupta, Themistokleous ile "işbirliğinin sona erdiği" bildirilirken, "bu nedenle artık parlamenter grubumuzun bir üyesi değil" ifadesi yer aldı. Elam'ın görevden alınma nedenleri açıklanmadı.

Themistokleous, geçen ay Yeşiller Partisi parlamenter yardımcısı Efi Xanthou'nun bir ev eğitim komitesi sırasında kendisini sözlü olarak taciz etmekle suçlamasının ardından tepkilerle karşılaştı.

Partinin genel başkan yardımcısı Xanthou, Themistokleous'un bir Yeşiller milletvekilinin yokluğunda cevap vermek için elini kaldırmasının ardından toplantıdan çıkması için bağırarak kendisine doğru hareket ettiğini söyledi.

Olaydan sonra, standartlarla ilgili meclis komitesi 14 Eylül'de oybirliğiyle Themistokleous'un cevaplaması gereken bir dava olduğuna karar verdi.

Eylül ayının sonundaki ayrı bir davada, Diko Milletvekili ve eğitim komitesi başkanı Pavlos Mylonas, Themistokleous'un davranışının sürekli olarak komitenin çalışmasını engellediğini ve bunun da önemli konuların tartışılmasından değerli zaman kaybına neden olduğunu savundu.