Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Tufan Erhürman, katıldığı bir televizyon programında, Hükümetin panik halinde olduğunu ve vatandaşların hükümete güvensizlik duyduğu bu dönemde hükümetin görevde kalmaması gerektiğini  belirterek, “Bu şartlarda hükümetin görevde kalması bu halka zarardır” dedi.

Seçimin ardından Cumhurbaşkanlığı’nın da eskisi gibi olmayacağını söyleyen Erhürman, bir soruya cevap verirken şunları kaydetti:

“Ben Cumhurbaşkanı olsam, yapılması gereken işlerin yapılması için liderlik ederdim. Hükümetten bakanlarla, hükümetin kendisiyle, iş dünyası temsilcileriyle, uzmanlarla, sağlıkçılarla, çalışma hayatının temsilcisi olan sendikalarla, bilirkişilerle sürekli temasta olurdum ve hükümete yardımcı olurdum. Günün 24 saatini topluma liderlik etmek için ayırırdım.

Başbakan olsaydım da 24 saatimi ayırırdım. Çünkü bu bizim için varoluşumuzu tehdit eden noktaya geldi artık. Kıbrıs Türk halkının ekonomik olarak, sağlık açısından, çocuklarının yetişmesi açısından, ekmeği aşı açısından varlığımızı tehdit ediyor.”