Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, hükümeti kurma görevinin hangi milletvekiline verileceği yetki ve takdirinin Cumhurbaşkanı'nda olduğunu söyledi.

Özgürgün, hükümeti kurma yetkisinin Cuma gününden önce verileceğini düşünmediğini ifade ederek, bir an önce ne olacağının açıklığa kavuşmasının önemine işaret etti.

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile görüşmesinin ardından basına açıklamada bulundu. Özgürgün, Cumhurbaşkanı ile görüşmesinde, hükümet konusundaki fikir ve görüşlerin ele alındığını söyledi.

Normal prosedürün yerine getirildiğini ve temasların süreceğini kaydeden Özgürgün, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın yurt dışı teması olacağından Cuma sabahına kadar temaslara devam edileceğini belirtti.

Cumadan önce görevlendirme yapılmasını beklemediğini ifade eden Özgürgün, takdirin Cumhurbaşkanı'nda olduğunu ama bir an önce ne olacağının açıklığa kavuşması gerektiğini söyledi.

Hüseyin Özgürgün, hükümeti kurma talebi gibi bir şeyin olamayacağını çünkü Cumhurbaşkanı'nın güven oyu alacağına inandığı milletvekiline görevi vereceğini ve yetkinin Cumhurbaşkanı'nda olduğunu belirtti. Özgürgün, Cumhurbaşkanı'nın davet etmesi halinde yeniden görüşebileceklerini kaydetti.

Parti olarak arayışı sürdürebileceklerini ancak bu görüşmelerin gayri resmi olacağını çünkü resmi görüşmelerin görevlendirmenin ardından yapılabileceğini söyleyen Özgürgün, hükümetin de, yenisi kurulana kadar görevde olduğunu söyledi.