Yeşilırmak-Yedidalga Üreticiler Birliği, Lefke Turizm Derneği, Lefke Belediyesi ve Vouni King Restoran işbirliğiyle düzenlenen yürüyüş katılımcılara çilek ikramıyla başladı.

Etkinlik açılış konuşmalarının ardından turist rehberi Hasan Karlıtaş, katılımcılara parkur hakkında bilgi verildi.

Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, söz konusu yürüyüş parkurunun katılımcıların güzel bir doğaya tanıklık edeceği KKTC’deki en güzel parkur olduğunu kaydederek, katılımcıları önümüzdeki hafta sonu Lefke’de yapılacak olan Yafa Portakal Şöleni’ne davet etti.

Etkinliğin organizatörlerinden Cemal Yorulmaz da amaçlarının bölgeyle ilgili farkındalık yaratmak olduğuna vurgu yaptı.

Yeşilırmak-Yedidalga Üreticiler Birliği Başkanı Cavit Atalar da Yeşilırmak’ın çilek, turizm ve tarih koktuğuna dikkati çekerek, bakanlığın da katkılarıyla bölgede en az 5 yürüyüş parkuru açmak istediklerini söyledi.

Etkinliğe yürüyüş grubuyla katılan Bizim Grup Ekip Başkanı Zehra Büyükoğlu da her hafta farklı bölgelerde yürüyüşlere katıldıklarını, önemli olanın doğayı keşfetmek ve eğlenceli bir gün geçirmek olduğunu belirtti.

Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu da, özel ilgi turizmine ilişkin konuştu.

Sucuoğlu, Bakanlık olarak hedeflerinin 60’ın üzerinde yürüyüş ve bisiklet parkurunu hizmete sokmak olduğunu belirterek, ay sonunda Kormacit’ten, Dipkarpaz’a kadar olan 255 kilometrelik yürüyüş parkurunu teslim alıp, 10 günlük bir denetimden sonra hizmete açacaklarının müjdesini verdi.

Sucuoğlu, katıldıkları turizm fuarlarında yürüyüş parkurlarının en çok ilgi çeken konulardan bir olduğunu gördüklerini kaydederek, yıllarca ambargolardan nasibini almış ülkede bu durumun avantaja dönüştürülebileceğini söyledi.

Önümüzdeki dönemde özel ilgi turizminin çok önem kazanacağına işaret eden Sucuoğlu, ülkemizin bu konudaki en büyük altyapısının yürüyüş ve bisiklet parkurları olacağını vurguladı.

Yaklıaşık 200 kişinin katıldığı doğa yürüyüşü, manzaralı bir parkurda ve başarılı bir organizasyonla sona erdi.