Akdeniz Belediyeler Birliği’nin organizasyonu ile ülkemizde bulunan Burdur Merkez İl Belediye Başkanı Ali Orkuner Ercengiz Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’i ziyaret etti. Burdur Belediye Başkanı Ali Orkuner Ercengiz, Meclis üyeleri Ersin Taşlıoğlu ve Atam Gülcü’den oluşan heyetle Belediye Başkanı İsmail Arter ile makamında görüştü. Gazimağusa Belediyesi ile Burdur Belediyesi arasında kardeşlik ilişkisi kurulması için fikir alışverişi yapan Belediye Başkanları, kültürel ve sosyal etkileşimin geliştirilmesi için adımlar atacak.

 

Gazimağusa Belediye Başkanı yaptığı konuşmada, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkuner Ercengiz ve belediye meclis üyelerinin Gazimağusa Belediyesi’ni ziyaretlerinden son derece mutluluk duyduğunu ifade ederek, Burdur İli’ni daha yakından tanıma ve ilişkilerin geliştirilmesine vesile olacak ziyaretin önemli olduğunu söyledi. Arter, iki şehir arasındaki ilişkileri kardeş şehir olma yolunda devam ettireceklerini ifade ederek ziyaretten memnun olduğunu bir kez daha belirtti.

 

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkuner Ercengiz de konuşmasında, Belediye Başkanı İsmail Arter’in kendilerini kabul etmesinden dolayı memnuniyetini ifade ederek, Akdeniz Belediyeler Birliği’nin 41 Belediye Başkanı ve 70 meclis üyesinin katıldığı organizasyonu ile KKTC’ye geldiklerini ve belediye düzeyinde ilk ziyaretini kendilerine yakın buldukları Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’e yaptıklarını söyledi. Ercengiz, 2 farklı devletin 2 aydın belediye başkanı olarak sosyal ve kültürel ilişkileri geliştirmek istediklerini ve bu yönde adım atacaklarını belirtti.

 

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Burdur Belediye Başkanı Ercengiz’e Çerçeveli İpek Kozası ve Kıbrıs’a özgü çeşitli hediyeler verirken, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkuner Ercengiz de Başkan Arter’e Burdur’u simgeleyen kahve fincanı ve el yapımı ipek dokumalı atkı takdim etti.