Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nin 2003-2004 yılında aldığı; “sahildeki kaçak yapılara ilişkin kararı” uygulamaya koyan İskele Belediyesi, Boğaz Otel’e ait sahildeki kaçak yapıları yıktı, diğer kaçak yapılarla ilgili ise yasal işlem başlattı.

 

İskele Belediyesi basın ve halkla ilişkiler biriminden yapılan açıklamaya göre, yıkım işlemi bu sabah saat 05:30’da polis ve belediye ekipleri denetiminde gerçekleşti.

 

SADIKOĞLU: “YASA NEYİ GEREKTİRİYORSA ONU YAPTIK”

 

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu sözlerinin arkasında durup Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nin kararını uyguladıklarını ifade ederek, “yasalar neyi gerektiriyorsa onu yaptık” dedi.

 

Geçen hafta söz konusu işletme sahiplerine mahkeme tebligatının verildiğini ve yapıların ya yıkılması ya da ruhsatlandırılması yönünde bir hafta süre verildiğini anımsatan Sadıkoğlu, bu yapıların ruhsatlandırılmasının mümkün olmadığını belirtti.

 

Yıkım kararının çıktığı dönemle ilgili de açıklamalarda bulunan Sadıkoğlu, dönemin belediye başkanı, belediye müdürü ve hukuk müşavirini de eleştirdi.

 

“DİĞER KAÇAK YAPILARLA İLGİLİ DE İŞLEM BAŞLATILDI”

 

Boğaz Hotel’e ait kaçak yapılara uygulanan prosedürün aynısının bölgedeki diğer kaçak yapılara da uygulanacağına belirten Sadıkoğlu, bununla ilgili işlem başlattıklarını da kaydetti.