Boğaz Piknik Alanı’nda temizlik çalışması yapıldı. Turizm ve Çevre Bakanlığı, Girne Belediyesi, Orman Dairesi ve Çevre Dairesi işbirliğinde düzenlenen temizlik çalışması çerçevesinde Girne Belediyesi, alana 5 adet yeni çöp konteyneri yerleştirdi.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Orman Dairesi Müdürü Altay Fırat ve Çevre Dairesi Müdürü Abdullah Aktolga da bölgeye gelerek çalışmaları yerinde izledi.

 

GÜNGÖRDÜ

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Boğaz Piknik alanının, Girne ilçesindeki ender piknik alanlarından biri olduğunu belirterek, alanın yazılı ve görsel basında sürekli olarak kirliliğiyle gündeme geldiğini anımsattı. Alanın temiz kalması konusunda en büyük sorumluluğun vatandaşlarda olduğunu vurgulayan Güngördü, vatandaşların çevre duyarlı davranarak piknikten çıkan atıklarını konteynerlere atması gerektiğini söyledi.

Burada oluşan kirliliğin 1 günde temizlenemeyeceğini ve düzenin sadece belirli periyodlarla gerçekleşecek kampanyalarla idame ettirilmesinin mümkün olmadığını kaydeden Güngördü, temizlik çalışmasıyla farkındalık yaratmayı amaçladıklarını dile getirdi.

 

ATAOĞLU

Turizm ve Çevre bakanı Fikri Ataoğlu da Boğaz Piknik Alanı’nın temizliğinin, sadece belediye ve sorumlu dairelerin belirli periyodlarla yapacağı çalışmalarla sağlanamayacağını belirterek, önemli olan vatandaşların çevre bilinci içerisinde bu gibi yerleri kirletmemesi olduğunu vurguladı. Ülkede bir çevre bilincinin gelişmesinin önemine vurgu yapan Ataoğlu, gelecekte bu bilincin oluşmasını ve temizlik kampanyalarına ihtiyaç duyulmamasını diledi.

Okullarda seçmeli olarak verilen çevre derslerinin mecburi hale getirilmesi için Milli Eğitim ve Kültür Bankalığı’na öneride bulunduklarını vurgulayan Ataoğlu, çocukların küçük yaşlardan çevre bilinci kazanmasının büyük önem taşıdığını söyledi.

Ataoğlu, ceza kesmenin kimsenin içinden gelen bir olay olmadığını. alınan tüm tedbirlerden sonra gerekirse, artık çok da istemedikleri cezanın da uygulanacağını söyledi.