Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, 2014’ün ülke ve tüm insanlık için huzur ve kardeşliğe vesile olmasını diledi.

 

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş yem, yıl nedeniyle yayınladığı mesajda şöyle dedi:

 

“Bizler ülkemizin ve insanımızın geleceği ve egemenliğimizin korunması amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. Hedeflerimize  vatandaşlarımızla birlikte, el ele vererek ulaşacağız. Kıbrıs Türk Toplumunun onurlu ve haklı mücadelesini sürdürmek yanında vatan toprağının üzerinde  tüm haklarımızı korumak adına çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz.

 

Anavatan Türkiye ile Kıbrıs Türkü’nü karşı karşıya getirecek hertürlü girişim ve politikaya karşı duracağız.

 

Tam egemenliğimiz, bu topraklarda yaşama ve yönetme hakkımıza karşı her türlü müdahaleye de karşı olduğumuzun altını çizerken Kıbrıs Türkleri daha kötü şartlara zorlayacak hertürlü dayatmayı da kabul etmeyeceğimizin altını çizeriz.

 

Kıbrıs Türk Toplumu onurlu ve şanlı milli mücadele tarihini unutturmak, tarihsel hak ve gerçeklikleri yok sayarak birtakım tezlere yakın duruş sergileyenlere cevabımız egemenliğimize vurgu yaparak, egemenliğimize daha güçlü sahip çıkmaktır.

 

Yeni yılın ülkemiz ve bütün insanlık için huzur ve kardeşliğe vesile olmasını diliyorum, sosyal yardımlaşma ve dayanışma adına dezavantajlı kesime yardım eli uzatmak adına çalışanlara gösterdikleri özveri, azim ve kararlılık için teşekkürlerimi sunuyorum.Yeni yıl gecesi çalışmak zorunda olan her alanda servis sektörü çalışanlarına kendilerinden hizmet alırken empati gösterilmesini arzuluyorum.

 

Hızımızı kesmeden, heyecanımızı yitirmeden sürdürdüğümüz atılımların 2014 yılında da yeni adımlarla, yeni kazanımlarla sürerek Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin geleceğine ve çocuklarımızın istikbaline ışığını düşüreceğine inanıyorum.

 

Bu duygularla tüm halkımızın yeni yılını kutlar, sağlık, mutluluk ve esenlikler getirmesini dilerim.”