Başbakan Sibel Siber müze yapımı için uygun yer tespitine yönelik incelemeleri kapsamında Lefkoşa’da bulunan tasfiye halindeki Eti Teşebbüsleri binalarının bulunduğu yere giderek incelemeler yaptı.

Başbakanlık’tan yapılan açıklamaya göre saat 14:00’de gerçekleştirdiği incelemeleri esnasında Başbakan Siber’e Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim F. Benter de eşlik etti.

KKTC’de özellikle Lefkoşa’da müze yapımı için uygun yer tespitine yönelik incelemeler yapan  Başbakan Siber, binaların böylesi bir proje için uygunluğunu belirlemeye dönük görüş alışverişinde bulundu.

Başbakan Siber konuyla ilgili açıklamasında KKTC’nin en önemli eksiklerinden birinin de çağdaş bir sanat müzesi olduğuna dikkat çekerek “sanatçılarımızın değerli eserlerinin ambarlarda terkedilmiş vaziyette bırakılması bizim için, sanatçılarımız adına, toplum adına, kültür ve sanat adına çok rahatsız edici bir durumdur” dedi.

Ülkeye gelen turistlerin öncelikle sorduğu yerlerden bir tanesinin müzeler olduğunu belirten Siber, bununla birlikte böyle bir müzenin yoksunluğunun yaşandığını kaydetti.

Çocuklar ve gençler için kültür ve sanatın çok değerli olduğunu dile getiren Başbakan Siber, müzelerin KKTC’ye  pozitif değer katacağını vurguladı.

 

BENTER
Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Benter de,  Başbakan Sibel  Siber’in fikrinin çok olumlu ve ülkenin yararına olacağına dikkat çekerek “böyle bir projenin  yapılması halkımız için çok güzel olacaktır” dedi.