Soru üzerine Londra temaslarına da değinen Başbakan Erhürman, “kısa süre sonra KKTC’de yaşayan Kıbrıslı Türk iş insanlarıyla, Londra’da yaşayan Kıbrıslı Türk iş insanları KKTC’de yeniden bir araya gelmek yönünde antlaştılar. Çok net olarak biliyoruz ki gerek beşerî sermaye dediğimiz insan potansiyeli açısında gerekse de maddi sermeye açısından İngiltere’deki Kıbrıslı Türklerin önemli olanaklar vardır. Bizim için bu olanakların bir biçimde KKTC’de kullanılmasını sağlamak önemlidir. Bu iki açıdan çok önemlidir. Birincisi ülkemizin ihtiyaç duyduğu sosyal ve ekonomik kalkınma hamlesini gerçekleştirmek, ikincisi ise İngiltere’de yaşayan yurttaşlarımızla Kuzey Kıbrıs arasında bağları yeniden sağlamlaştırmak ve güçlendirmektir” dedi. 

Londra’da iş insanlarımızı sadece İngiltere’deki iş insanları ile görüştürmediklerini, İngiltere’de yaşayan halkla da görüştürdüklerini söyleyen Erhürman, Londra’daki Kıbrıslı Türklerin dayanışmalarının kendisini çok etkilediğini de bildirdi.

Başbakan Erhürman, yurt dışındaki ve Kuzey Kıbrıs’taki gençlerin bir araya gelmesini sağlamak için de çalışma yürüttüklerine değinirken, Londra’da uçak biletleri ile ilgili şikayetlerin gündeme geldiğini, bilet fiyatlarından çok “Touchdown” un problem yarattığını dile getirdi. Erhürman, ek seferlerle Nisan ayından itibaren uçak fiyatlarında indirim olacağını ifade etti.