Ataoğlu, Dünya Meteoroloji Günü’nün 189 farklı üye ülkede kutlandığı belirtti. Günümüzde iklim değişikliklerinin tahmin edilenden daha fazla oranda insan sağlığına etki etmeye başladığını belirten, Ataoğlu "Dünyada yaşanan ve ülkemizde de zaman zaman görülen doğal afetlerin önlenmesi için bugün Meteoroloji Bilimi'ne her zamankinden daha çok ihtiyaç vardır" dedi.

Ataoğlu mesajında, şunları söyledi:

"Gelecekteki ortalama sıcaklıklardaki yükselmelerin aşırı sıcaklık dalgalarına yol açacağı öngörülmektedir. Bu durum, ekolojik dengenin bozulmasına neden olacaktır. Deniz seviyesinin yükselmesiyle birçok alçak kıyıya sahip kara ve ada tehdit altında kalacaktır. Yaz aylarındaki sıcaklık artışıyla da, yaşlı nüfusta ölümle de sonuçlanabilecek üzücü sağlık sorunları ortaya çıkacaktır.

Gerek bu tablo karşısında gerekse dünyada yaşanan ve ülkemizde de zaman zaman görülen doğal afetlerin önlenmesi için bugün Meteoroloji Bilimi'ne her zamankinden daha çok ihtiyaç vardır. Bugün adalet, arkeoloji, çevre, enerji, sağlık, sanat, savunma, spor, tarım, turizm ve ulaştırma sektörlerinde meteorolojik veriler ve tahminler oldukça yaygın şekilde kullanılmakta ve memnuniyetle geri dönüşleri alınmaktadır. Bu durum, meteoroloji çalışanlarının şevklerini artırmakta ve daha iyi hizmet vermenin imkanlarını araştırmaya sevk etmektedir. Bu münasebetle, Dünya Meteoroloji Gününün ülkemize ve meteoroloji çalışanlarına hayırlı olmasını dilerim.”