Meclis oturumunda konuşan DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu, Güneye geçişler konusunda yaptığı konuşmada, geçtiğimiz günlerde Güney’de çalışanların Meclis önünde yaptıkları eylemi anımsatarak, vatandaşların bu konuda çok ciddi şekilde duyarlılığını ortaya koyduğunu söyledi.

Bu kişilerin geçiş tarihini sorduğunda Temmuz olarak bir tarih verildiğini belirtip, vakaların devam etmesi halinde bu durumun ne olacağını soran Ataoğlu, uzun bir süredir pandemiyle yaşandığını, çalışanların işlerine dönmeleri halinde Güneyde çalışan kişilerin çok dikkatli davranacaklarının bilinci içinde olduklarını kaydetti.

Ekonomik paketlerin açıklaması yapılmadan, paydaşlar ve sivil toplum örgütleri ile birlikte çalışılırsa eylemlerin azalacağına inanç belirten Ataoğlu, Kar-İş’in bugün dile getirdikleri taleplerine değinerek, bu istekler için çözüm odaklı davranılması gerektiğini vurguladı.

Seyahat acenteleri için gerekli açıklamaların yapılmadığını, ortada büyük bir muamma olduğunu söyleyen Ataoğlu, uçuşların sağlıklı devam ederek, charter seferlerin sağlıklı başlaması halinde belki Eylül-Ekim dönemi için turizmde bir hareketlenme olabileceğini kaydetti.

Ataoğlu, herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini sözlerine ekledi.