Belediye Başkanı İsmail Arter, belediyenin kapsamlı temizlik çalışması yaptıktan sonra ihale aşamasına getirdiği Hendek Düzenleme Projesi’ni Her Daim Dostlar Grubu’na anlatarak görüş ve önerilerini aldı. Yusuf Şentuğ Başkanlığındaki Her Daim Dostlar Grubu’na Hendek Projesi’nin detaylarını anlatan Belediye Başkanı Arter, “Hendek Düzenleme Projemiz hayata geçiyor, tüm çabamız Gazimağusa halkına daha yaşanabilir bir kent sunmak” dedi. Dünya insanlığı için tarihi mirasa sahip kent olan Mağusa’nın önemli bir parçası olan hendeğin insanlıkla birlikte yaşayan bir yer haline getirmek için proje çalışmaları tamamlandı ve ihale aşamasına gelindi.

 

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Gazimağusa Belediyesi olarak ile Her Daim Dostlar Grubu ile sürekli istişare içinde olduklarını, Hendek özelinde yaptıkları görüşmede grubun hassasiyetlerini ve önerilerini aldığını, Her Daim Dostlar Grubu’nun Mağusa için karşılık beklemeden gönüllük esasına göre çalıştığını söyledi. Hendek Düzenleme Projesi’nin ihale aşamasına geldiğini ifade eden Arter, Anıtlar Yüksek Kurulu’ndan onay alınarak yapılan projeyle ilgili bu açıdan bazı kısıtlamalarla karşılaştıklarını, belediye ile kurulun teknik ekiplerinin sık sık bir araya gelerek istişare ettiğini belirtti. Her Daim Dostlar Grubu’nun altını çizdiği konular ve yaptığı önerilere projede yer verilip verilemeyeceğini değerlendireceklerini, Her Daim dostlar Grubu gibi tüm sivil toplum örgütleri ile işbirliği içinde hareket ettiklerini ve görüş aldıklarına dikkat çekerek “Mağusa’yı sevenlerle birlikte hareket ediyoruz” dedi. Arter, 2 yıla yakın bir sürede tamamlanacak projenin Gazimağusa’yı turizm açısından cazip hale getireceği ve hendeği halkın kullanımına sunacağı için önemli olduğunu vurguladı.

 

Her Daim Dostlar Grubu Sözcüsü Yusuf Şentuğ ise, serbest liman içine güneş enerjisi panelleri kurularak surların ve yürüme yolarlı aydınlatılması başta olmak üzere hendek düzenleme Proje ile ilgili bazı öneriler hazırladıklarını, ifade ederek, bu konuda bir komite kurarak çalışma yaptıklarını söyledi. belediyenin katkılarıyla geçtiğimiz günlerde fidan dikilen bölgenin tellenmesi, Hayvan Barınağının ağaçlandırılması, çam kese böceği ile mücadele konularında da görüşme yaptıklarını söyledi.