AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, Tatar’ın Kıbrıslırum toplumunda çok küçük sayıda koronavirüs vakası olmasının ardına saklanarak barikatların açılmamasında ısrar etme tutumunu kabul edilemez olarak niteledi.

Kıbrıslıtürk toplumunda yapılan test sayıları çok düşükken, Kıbrıslırum toplumunda günde 2 bini aşkın testin yapıldığını hatırlatan Kiprianu, gerekli sağlık kontrolleriyle barikatların açılması gerektiği görüşünde olduğunu dile getirdi.

Andros Kiprianu Baf’ta yaptığı açıklamada Ersin Tatar’ın Kıbrıslıtürk toplumundan göreceği baskı sonucu bu konuyu farklı görmesini ve bu kabul edilemez yaklaşımını değiştirmesini diledi.

Ayrıca barikatların açılması konusunda işbirliğine zorlanması yönünde Kıbrıs Cumhuriyeti hükümetinin de inisiyatifler üstlenmesi umudunu ifade etti.

Kıbrıs sorununda müzakerelerin yeniden başlaması olasılığından uzak olup olmadığımıza ilişkin bir soruya yanıtında da AKEL Genel Sekreteri Kiprianu, görüşmelerin yeniden başlaması olanağının Ekim ayına kadar var olmadığını ve görüşmelerin yeniden başlamasının da Kıbrıslıtürk toplumunun yeni liderinin kim olacağına bağlı olacağı yanıtını verdi.

Andros Kiprianu, Kıbrısrum tarafının yükümlülüğünün üzerinde anlaşmaya varılmış olan çerçeve temelinde Kıbrıs sorununun çözüme kavuşturulması gerektiğine toplumu hazırlamak ve gerekli olan olumlu atmosferi yaratmak için inisiyatifler üstlenmek olduğunu kaydetti.