North Cyprus UK

Sosyal Adalet ve Karantinasız Girişlere Hayır Grubu, bugün Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan ile görüştü.

Görüşme ile ilgili sosyal medyada aracılığı ile bilgi veren Sosyal Adalet ve Karantinasız Girişlere Hayır Grubu sözcüsü Saffet Aşıksoy, Atakan’dan 7 gün karantina uygulamasının devam edeceğini öğrendiklerini açıkladı.

Açıklama şöyle:

“Sevgili arakadaşlar. Ulaştırma Bakanı Sn.Tolga Atakan ile, uzun bir görüşme yaptık. Açıkcası sorularımıza her zamanki nezaketiyle ve içtenlikle cevap verdi.

En önemli bilgi, ki bunu ben bilmiyordum, 1 haftalık karantina ile girişlerin devam edeceğidir. 18 karantina merkezimizin toplam kapasitesi, 3000 civarında olduğunu, günlük 2 uçak ve 1 gemi (150 kişi) seferi olduğunda bile, karantina merkezlerinde kapasite sorunu yaşanacağından, ev karantinası konusunda detaylı çalışma içerisinde olunduğunu söyledi. Bazı detaylardan da bahsetti. Yalnız bu konuda henüz son noktaya gelinmediği için, net uygulama detaylarını, çalışma bittiğinde açıklayacaklarını söyledi.

Pandemi ile ilgili olmayan projelerden de konuştuk. Araç muayenenin randevu sistemine geçmesi ve fiber internet altyapı projelerinin hazır olduğunu ancak, bürokratik sorunlar nedeni ile henüz hayata geçiremediklerini ifade etti.

Her konuda olduğu gibi bu konularda da icraatın önemli olduğunu ve olumlu her icraatı destekleyeceğimizi, yanlışı da eleştireceğimizi söyledik.”