Sırp ve Hırvatlardan oluşan 6 tetikçinin, Rum narkotik polisinin tanık koruma programına aldığı kişilerin tutulmakta olduğu karakola saldırı hazırlığında olduğu ortaya çıktı.

Politis Atina kaynaklı haberinde Yunan narkotik polisi tarafından tutuklanan 6 Sırp ve Hırvat’ın Lefkoşa’nın Rum kesiminde, tanık koruma programına alınan kişilerin tutulduğu bir polis karakoluna saldırı hazırlığında olduğunun anlaşıldığını yazdı.

Habere göre Atina’da tutuklanan kişilerin, narkotik şube tarafından yapılan sorgusunda ulaşılan veriler, tutukluların Güney Kıbrıs ile temas içerisinde olduğunu ve nereye saldıracaklarını bildiklerini gösteriyor. Tetikçilerin, Lefkoşa’nın Rum kesimindeki karakola düzenlemeyi planladıkları saldırı ile, koruma programı kapsamında tutulan kişileri öldürmek mi yoksa serbest bırakılmasını mı isteyeceğini netleştiremeyen Yunan polisi konuyu Interpol’e de aktardı.

Tutuklanan 6 tetikçinin tasarrufunda 681 gram ağırlığında iki kalıp TNT türü patlayıcı, fünye, patlayıcı imalinde kullanılan diğer malzeme, elektrikli tetikleme devresi ve halen incelenmekte olan başka malzeme bulundu.