Ana sponsoru Telsim’in verdiği bilgiye göre, 8 buçuk kilometrelik yürüyüş, Kaplıca Turizm Karavan Kenti ile Tatlısu Belediyesi Dinlenme Tesisleri arasındaki yapıldı.

Kanser Araştırma Vakfı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Camgöz, yürüyüş dolayısıyla yaptığı açıklamada, 13 yıl üst üste bu yürüyüşü gerçekleştirerek birlik ve beraberlik ile birçok şeyin başarılabileceğini gösterdiklerini kaydetti.

Camgöz, kanserle mücadele konusunda halkın eğitilmesi gerektiğini belirterek, insanların, yiyip-içtiklerinin, yaşam stillerinin, egzersiz durumlarının, stres ve sosyal yaşamlarının genetik yapılarını etkilediğine işaret etti.

Mustafa Camgöz, bu nedenle kansere karşı farkındalık yaratmanın önemine vurgu yaptı ve kansere karşı farkındalık yaratmak için düzenlenen Orkide Yürüyüşü’ne katılan ve katkı koyan herkese teşekkür etti.

Telsim Genel Müdürü Hakan Gülümser de, bu anlamlı etkinliğe sponsor olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, topluma farkındalık ve destek için her zaman katkılarının süreceğini söyledi.

Kanserin “dünyanın kanayan yarası” olduğunu kaydeden Gülümser, bu hastalığa karşı farkındalık yaratmanın çok önemli olduğunu kaydetti, bu yöndeki çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.

Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan da, bu gibi farkındalık yürüyüşlerinin; birlik, beraberlik ve dayanışmaya katkı sağladığına işaret ederek, bu etkinliğe ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını vurguladı.

Kanser hastalığının ülkedeki ciddi sağlık sorunlarının başında geldiğine dikkat çeken Orçan, kansere karşı farkındalık oluşturacak Orkide Yürüyüşü gibi etkinliklerin artırılması gerektiğini söyledi.