Tarihi zenginlikleri ile ünlü Gazimağusa Suriçi’nde tarihi dokuya uygun bina yapısıyla ve Kıbrıs mutfağına ait nefis yemekleriyle kısa sürede büyük ün kazanan “Castello Restoran” yerli ve yabancı herkesin büyük ilgisini çekiyor.

Geçtiğimiz Şubat ayında hizmete girmiş olmasına rağmen ünü kısa sürede geniş alanlara yayılan “Castello Restoranın” sahibi Mustafa Efe, gazetemiz North Cyprus UK’e konuştu.

“Castello Restoran’ın” sahibi Mustafa Efe, 15 yıllık bar işletmeciğinin ardından küçüklükten gelen bir merakla restorancılık işine girdiğini söyledi. Mustafa Efe, bu sektöre girmesindeki en büyük nedenlerden birinin geçmişte Mehmetcik (Galatya) köyünde yıllarca fırın kebapçılığı yapan dedesi Mustafa Efe’den (Kara Mustafa) etkilenmesi olduğunu kaydetti.

Efe, daha küçük yaşlarda dedesi Mustafa Efe’nin yanında restorancılık yapmanın en büyük zevkleri arasında olduğunu ve restorancılık sektörünün çocukluk hayallerinden biri olduğunu dile getirdi.

Mustafa Efe, Gazimağusa Suriçi’nin hisarlarla çevrili olması ve “Castle” kelimesinin hemen hemen tüm dillerde de anlaşılması ve kulağa oldukça hoş gelmesi nedeniyle restoranın adını “Castello” koyduğunu söyledi.

Bina yapısı diğer restoranlardan ayırıyor

Castello’yu diğer restoranlardan ayıran en önemli özelliklerinden birisinin binasının yapısı olduğunu belirten Mustafa Efe, “Castello’nun” tarihi bir bina olduğuna dikkat çekti.

Binayı ortaya çıkarabilmek için yaklaşık 6 ay çalışma yaptıklarını anlatan Efe, restoranının bir başka özelliğinin ise yemeklerinin her zaman ev tadında olması olduğunu dile getirdi.

Kıbrıs’a özgü yemeklerinin hazırlandığı mutfaklarında tüm yemeklerin özene özene hazırlandığının altını çizen Mustafa Efe, yapısal güzelliklerinin yanında yemeklerinin güzellikleriyle de ön plana çıkmaya çalıştıklarını belirtti.

Mustafa Efe, “Castello’da”  Yahnili Makarna, Makarna Bulli ve El Makarnası yemeklerinin ön plana çıktığına vurgu yaparken, fırın kebabı ve diğer kebap çeşitlerinin de büyük ilgi gördüğünü söyledi.

Restoranını önceleri sadece akşamları açtığını, kısa süre önce gündüzleri de açmaya başladığını anlatan Efe,  kısa süre içerisinde turistlerin, yerli halkın ve İranlı öğrencileri ağırlamaya başladıklarını kaydetti.

Mustafa Efe, “Castello’da” kısa süre içerisinde çok farklı ve güzel bir ortam yakalamayı başardıkları için çok mutlu olduklarını bildirdi.  Efe, tüm müşterilerine en güzel şekilde hizmet verebilmekten ötürü memnun olduklarını söyledi.

Mustafa Efe; “ Castello’ ile çok kısa sürede çok iyi yol kat ettiğimize inanıyorum. Çok kısa sürede de daha iyi noktaları geleceğimize de inanıyorum. Müşterilerimizden her zaman çok iyi izlenimler alıyoruz. Müşterilerimizin sürekli gelmesi zaten bize verilen en güzel yanıttır. Bu şekilde kendimizi geliştirerek çok daha güzel işlere imza atacağız” diye konuşarak sözlerine son verdi.