* Unutulmaya yüz tutmuş olsa da yıllar önce sofraları süsleyen Leymosun tatlısı son zamanlarda festivallerde karşımıza çıkmaya başladı. Leymosun tatlısı meraklıları, herzaman bulamadıkları bu lezzetli tatlının satıldığı stantları boş bırakmıyor.

Özelde Limasol kökenlilerin genelde ise Kıbrıslıların çok sevdiği bir tatlı Garavolli ya da Limasol tatlısı. Bazı Kıbrıslılara göre de, Leymosun tatlısı.
Limasol göçmeni aileye gelin giden Ayşe Göçer, kayınvalidesi Seval Göçer’den öğrendiği Garavolli tatlısını hem festivallerde satıyor hem de sipariş üzerine hazırlıyor.


 

Göçer’in bir elinde binbir marifet var


Güzelyurt’ta yaşayan Ayşe Göçer’in bir elinde binbir marifet var. Sadece Limasol tatlısı değil herse, pilavuna, bulgur köftesi, tarhana, macun ve reçel çeşitleri de yapıyor. Ev yapımı yiyeceklerin satışını yaparak ev ekonomisine katkı sağlamaya çalışan Ayşe Göçer, neredeyse gününün tamamın, gelen siparişleri hazırlamaya ve bir yandan da tarhana hazırlayıp kurutma, macun hazırlama gibi uğraşlara harcıyor.
Kendi ellerinden çıkan lezzetlerin satışını
katıldığı festivallerde yapan Göçer, önceden sipariş üzerine mevlit tabağı da hazırlıyor.
Yoğun siparişlerle tek başına başa çıkmanın zor olduğunu söyleyen Göçer’e eşi ve oğlu hazırlık sürecinde, satışta da kızkardeşi Rasiha Egemen yardımcı oluyor.

Mezdeki ve huni kalıp olmazsa olmaz


Göçer, Limasol tatlısının Kıbrıslı Türkler için çok özel bir tatlı olduğunu söyleyerek, püf noktalarına da değiniyor. Leymosun tatlısının hamuruna şekil veren özel bir huni kullanmak ve muhallebisi içerisine mezdeki yani damla sakızı katmanın önemli olduğuna dikkat çeken Ayşe Göçer, bunların Limasol tatlısının olmazsa olmazı olduğunu söylüyor.
Göçer, Leymosun tatlısını yapmayı bilmeyenlerin ya da bu tatlıya hasret kalanların kendisini mutlaka arayıp bulduğunu belirterek, yurtdışında yaşayanların da Kıbrıs’a gelince bu tatlıyı yemek için sipariş verdiğine dikkat çekiyor.
Göçer, sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden Ayşe Kani Göçer sayfası aracılığıyla, ayrıca 0090 542 874 22 91 numaralı telefondan da sipariş alıyor.