Malzemeler:

 
2 paket Fırın Makarna

100 gr. rendelenmiş kaşar peyniri

2 adet rendelenmiş hellim

1 kilo kıyma

2-3 kuru soğan

1/2 demet maydanoz

2 yumurta

2 adet süt

10 kaşık un

Zeytin yağı

Tuz

Karabiber

Su

 

 

Yapılışı
Bir çorba kaşığı zeytin yağında, küp şeklinde doğranmış soğanı pembeleşinceye kadar kızartın. Kıymayı da ilave edip, rengi değişinceye kadar orta ateşte kızartın. Kıymanın kavrulmasına yakın, tuz ve karabiberi ekleyin. Daha sonra kıyılmış maydanozları da ilave ederek tavanın kapağını kapatın. Fırın makarnasının iç harcı hazır.

Derin bir tencereye 2 lt su koyup, içerisine bir tutam tuz ve bir damla da zeytin yağı ilave edilerek su kaynatılır. Kaynayan suya makarnalar kırılmadan bırakılarak haşlanır. Tel süzgeç yardımıyla makarnalar süzülür ve soğutulur. 

Yağlanmış tepsiye haşlanmış makarnanın yarısı döşenir. Üzerine hellim serpildikten sonra, kıymalı harç makarna üzerine yayılır. Ardından geriye kalan haşlanmış makarna kıymalı harcın üzerine eklenir. Makarmalara yine hellim serpilir.

 

Sosun hazırlanışı

 

Un zeytinyağında kavrulur. Ardından azar azar 2 paket süt ilave edilip, beşamel sos muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirilir. Pişmesine yakın beyazı alınıp çırpılmış yumurtalar da eklenerek pişen sos, sinideki makarnanın üzerine dökülür ve üzerine kaşar serpilir. Sini fırına sürülür.

Orta hararetteki fırında sos açık kahverengi rengini alana kadar, 20-25 dakika pişirilir. Pişirilen makarna dinlendikten sonra, porsiyon şeklinde kesilerek ılık servis yapılır. Soğuk olarak da tüketilebilir.

 

Afiyet olsun.