Koronavirüs nedeniyle İngiltere’de hayatını kaybeden Kıbrıslıların sayısı her geçen gün artıyor. Kaybettiğimiz değerlerimizin tedbirler kapsamında cenazelerinde neredeyse hiç kimse olmadan toprağa verilmesi ise ayrı bir acı yaşatıyor

İngiltere’de yaşayan birçok Kıbrıslı, Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Rakam ise her geçen gün artıyor.

Kıbrıs İslam Cemiyeti El Haşim Yardım Vakfı Başkanı Hussain Hashim Bakayi Mustafa’nın sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşım ise, yüreklerdeki acıyı daha da dağladı.

Mustafa mesajında, Londra’da 1 günde 6 Kıbrıslı Türk’ü toprağa verdiklerini belirterek bu değerleri insanların Koronavirüs tedbirleri nedeniyle cenazelerinde neredeyse hiç kimsenin olmadığını vurguladı.

Mustafa, mesajında şöyle dedi:

“Bir günde 6 cenaze verdik toprağa… Yer Londra, yıllar önce bin bir zorlukla yurdunu terk eden bir toplum, bin bir zorlukla gurbete çalışan bir toplum, sevdiklerinden uzak yaşayan bir toplum, annesine babasına kardeşlerine hasret giden bir toplum… Alın teriyle çalışan bir toplum, kimisi evladını kaybetmiş, kimisi ülkesinden hasret gitmiş, kimisi unutulmuş yaşlı bakım evlerinde yaşamını yitirmiş.

Her cenaze, her toprağa verilen can, çok acıdır… Ama bu akşam 96 yaşında Hidayet isminde bir ninemizi toprağa verdik. Arkasında hiç bir kişi yoktu. Tek bir hocayla cenaze kılındı. Nenemizi toprağa vermek için cenazede bir hoca ve bir de mezarcı vardı. Yüreğim taş değil dayansın bu acılara, mezarında rahat uyu Hidayet nene, rahat uyusun toprağa verilen tüm canlar.

Unutulmasın bugün 16 Nisan 2020, herkes unutsa ben seni unutmam Hidayet nine”.