Doç. Dr. Sertaç Sonan ve Prof. Dr. Ömer Gökçekuş tarafından hazırlanan ve İngiliz Yüksek Komiserliği desteğiyle hazırlanan ‘Kuzey Kıbrıs Yolsuzluk Barometresi 2021’ sonuçları kamuoyuyla paylaşıldı.    Uluslararası yöntemlerle, Kasım ve Aralık 2021 döneminde Metron Araştırma tarafından toplam bin kişi ile yapılan görüşmelere dayanan anket, aynı zamanda Kuzey Kıbrıs’ta yaşayan ve “sokaktaki insan” olarak tabir edilen ‘sıradan’ kişilerin rüşvet ve yolsuzlukla ilgili geçmiş deneyim ve mevcut görüşlerini yansıtıyor.

Raporda öne çıkan en çarpıcı sonuçlardan biri, ülkemizde yolsuzluğun büyük sorun ve torpil mekanizmasının da yaygın olması.  

 Rüstem Kitabevi’nde dün düzenlenen etkinlikle duyurulan rapora göre, Kuzey Kıbrıs’ta yaşayanların yüzde 77’si, geride bıraktığımız 12 aylık sürede, KKTC’deki yolsuzluğun arttığı düşüncesinde.    Raporun en ‘çarpıcı’ bir diğer verisi ise ankete katılanların ‘en fazla yolsuzluk yapanlar’ sıralamasında ilk iki sıraya Başbakan ve bakanları yerleştirmesi.

Kaynak: KIBRIS Gazetesi- Ali ÇATAL

Haberin tamamı KIBRIS Gazetesinde….. https://www.kibrisgazetesi.com/kibris/yolsuzluk-buyuk-sorun-torpil-cok-yaygin-h130588.html