Ulaştırma ve Bayındırlık Bakanı Resmiye Canaltay, BRT’de Manşet + programında önemli açıklamalarda bulundu.

Resmiye Canaltay, 8 Mart’tan itibaren günde 8 uçuş yapılmasını planladıklarını ancak Bulaşıcı Hastalıklar Sağlık Üst Komitesi’nden alınan görüş ve öneriler doğrultusunda şu an için günde 3 uçuşun gerçekleşeceğini söyledi.

Canaltay, ülkeye gelecek herkesin karantinaya gireceğine işaret ederek, karantina merkezlerinin sayısı ve mutasyonlu virüsten dolayı NOTAM’ın değiştirildiğine dikkat çekti.

Uçak sayısının artmasıyla daha ucuz seyahat edilebileceğinden dolayı kademeli bir şekilde sefer sayısının artması gerektiğini anlatan Canaltay, ülkemizde yaşayan İngiliz vatandaşlar düşünülerek Birleşik Krallıkla ilgili düzenleme yapıldığından bahsetti.

Yükseköğrenimle ilgili 17 bin öğrencinin gelmesinin beklendiğini hatırlatan Canaltay, şu ana kadar yaklaşık 4 bin öğrencinin geldiğine vurgu yaptı.

Ülkeye gelecek öğrencilerin karantina sürecinin önemli olduğunu belirten Canaltay, halkın sağlığı ve güvenliği konusunda hareket edildiğini aktardı.

Sağlık yanında ekonominin de düşünülmesi gerektiğini savunan Canaltay, “Halkımız da elini taşın altına koymalı. Özel sektör zor durumda. Herkes kurallara uymalı, birbirine karşı anlayışlı olmalı ve korku salmamalı” dedi.

Ülkeye gelen yolcu sayılarını paylaşacaklarını anlatan Canaltay, “Ülkeye sanki uçuşlar yeni başladı diye bir algı var. Uçuşlar durmadı günde iki sefer yapılıyordu. Her hafta ülkeye 6 bin civarında yolcu geliyor. Daha önceki aylarda gelenlerle ilgili sayılar da açıklanacak. Şeffaf olacağız halkımızla paylaşacağız” ifadelerini kullandı.