Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, “Çok daha güzel bayramlarımız olması dileğiyle, tüm halkımızın, yeryüzünde bayramı kutlayan her bir insanımızın bayramını yürekten kutlarım” dedi.

İşte o paylaşım:

“Çocukluğumuzdan beri bayram hiçbir zaman olumsuzlukları çağrıştırmadı bize. En sıkıntılı günlerde dahi, ailelerimiz hep her zamankinden biraz daha iyi giyinelim, biraz daha fazla eğlenelim, biraz daha güzel sofralar kuralım diye dişlerinden, tırnaklarından artırdılar. “Bayramda küsler bile barışır” dediler. Öyle de oldu. Sorunlar, uyuşmazlıklar bir yana bırakıldı, komşular, akrabalar bir araya geldi. Çünkü bayram kardeşlikti, barıştı, sevgiydi, saygıydı. Sarılmak, insan sevgisine sığınmak, insan sıcağını hissetmekti.

Vakalar yine artışta. Bu bayram sarılmak olmaz. Yüzlerce, belki binlerce insanımız işsiz; ekonomik sorunlarla, borç harçla karşı karşıya. Öyle lüks yemeler, içmeler, hediyeler doğru değil. Ama bayramın özü yine aynı. Bayram, yine kardeşlik, yine barış, yine sevgi, yine saygı demek. Sarılamasak da birbirimize, gözlerimizdeki parıltılarla kucaklaşmak demek.

Ve size “hain” de dese birileri, farklı düşünüyorsunuz diye sizi ötekileştirmeye, düşmanlaştırmaya çalışsa da, insana, halkınıza inanmaktan asla vazgeçmemek, kim ne derse desin, insana hınçla, kinle, nefretle değil, sevgiyle bakabilmek demek.

Çok daha güzel bayramlarımız olması dileğiyle, tüm halkımızın, yeryüzünde bayramı kutlayan her bir insanımızın bayramını yürekten kutlarım…”