Yeni yıla bir gün kala hazırlıklar devam ederken 2022 yılına, 2021’e olduğu gibi COVID-19 salgını gölgesinde girilecek.

COVID-19 pandemisi ve Omicron varyantının hızlı bir şekilde yayılması nedeniyle tüm dünyada önlemler arıtılırken, KKTC’de de Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi tarafından yeni kararlar alındı ve organizasyonlara bazı kısıtlamalar getirildi.

Yılbaşı organizasyonlarına sadece aşılı kişilerin katılmasına izin verilirken, açık ve kapalı alanların metrekare kurallarına uyarak kişi kabul edeceği ve aşısız kişilerin bu organizasyonlara katılamayacağı açıklandı.Evlerde düzenlenecek kutlamalarda da bir evde 10’dan fazla kişinin bir araya gelmesi yasaklanırken, bir araya gelenlerin son 72 saatlik negatif PCR/son 24 saatlik negatif antijen testi yapması gerektiği belirtildi.

Ayrıca okullarda, ofislerde ve devlet dairelerinde toplu yılbaşı organizasyonları düzenlenmesi de yasaklandı.Bu yıl 31 Aralık tarihinin Cuma güne denk gelmesi dolayısıyla 1 Ocak günü resmi tatil ilan edilmedi, yılbaşı tatili hafta sonu devam edecek.

Sağlık Bakanı Ali Pilli, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, tüm halka yılbaşı kutlamalarında COVID 19 tedbirlerine uymaları, maske, mesafe ve hijyene dikkat etmeleri uyarısında bulunmuştu.Polis Genel Müdürlüğü de, halkın yeni yıl kutlamalarını huzur ve güven ortamı içinde geçirmesini sağlamak amacıyla tüm emniyet tedbirlerini alarak önlemleri en üst seviyeye çıkardığını açıkladı.

Polis, şikâyetleri ve yardım taleplerini değerlendirmek ve anında hizmet verebilmek için, “155 POLİS İMDAT”, “156 NARKOTİK”, “199 İTFAİYE” ve diğer telefon hatları ile 24 saat kesintisiz hizmet verecek.Polis Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, halka Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi kararlarına uyma, alkollü ve süratli araba kullanmama çağrısında bulunuldu.

Açıklamada, trafik kurallarına uyulması çağrısında da bulunuldu.Emekli maaşlarının ödenmesinin ardından bugün de memur maaşlarının ödenmesi bekleniyor.

Meteoroloji Dairesi’nin hava tahminlerine göre 2022 yılına yağmurla girilecek.

Devlet Piyangosu bu yıl da yılbaşına özel çekiliş düzenleyecek.Devlet Piyangoları’nın yılbaşı özel çekilişinde büyük ikramiye 2 milyon 500 bin TL olarak belirlendi.

Yılbaşı piyangosunda toplam 5 milyon 415 bin 500 TL ikramiye dağıtılacak.Merkezi Cezaevi’nde bu yıl pandemiden dolayı görüş yapılamayacak.

BRT