Cumhuriyet Meclisi, Avrupa Birliği Uyum Yasa Tasarılarını Görüşmek Üzere Oluşturulan Geçici ve Özel Komite, bugün saat 11.00’de UBP Milletvekili Komite Başkanı Oğuzhan Hasipoğlu Başkanlığında toplandı.

Komite, “Hal Yasa Önerisi (Öneri Sahibi İzlem Gürçağ Altuğra, UBP Girne Milletvekili) (Y.Ö No: 5/1/2022)” ve “Hal Yasa Tasarısı (Y.T No: 36/1/2022)” gündemi ile toplandı. Komite, “Hal Yasa Önerisi” (Öneri Sahibi İzlem Gürçağ Altuğra, UBP Girne Milletvekili) (Y.Ö No:5/1/2022)’ni, “Hal Yasa Tasarısı (Y.T No: 36/1/2022)” altında birleştirerek görüşme kararı almıştı.

Avrupa Birliği Uyum Yasa Tasarılarını Görüşmek Üzere Oluşturulan Geçici ve Özel Komite, ilgili Yasa Tasarısı’nın madde madde görüşmesine devam etti. Komite bahse konu Yasa Tasarısı ile ilgili çalışmalarına bir sonraki toplantısında devam edecek.

Komite toplantısında, Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu da hazır bulundu.

Komite toplantısına davetli olarak, Ekonomi ve Enerji Bakanlığı, Ticaret Dairesi, Tarım Dairesi, Çiftçiler Birliği, Patates Üreticileri Birliği, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, Belediyeler Birliği, Seracılar Birliği, Esnaf ve Zanaatkarlar Odası, Ticaret Odası, Ziraat Mühendisleri Odası’ndan yetkililer ile Toptancılar katılarak konu ile ilgili görüşlerde bulundu.

Avrupa Birliği Uyum Yasa Tasarılarını Görüşmek Üzere Oluşturulan Geçici ve Özel Komite toplantısına, UBP Milletvekili Komite Başkanı Oğuzhan Hasipoğlu, Komite üyesi UBP Milletvekilleri Hüseyin Çavuş ve Ahmet Savaşan ile Komite Üyesi CTP Milletvekili Fide Kürşat katıldı. Toplantıya ayrıca CTP Milletvekili Salahi Şahiner katıldı.