Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIB-TEK) eski Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Avcıoğlu, KIB-TEK’in ısrarla ihaleye gitmeden doğrudan alımlar yapmasını bir kez daha eleştirdi.

   Her seferinde ihalenin kilitlenmesi ve tam 7 kez doğrudan alım yapılmasının artık bir alışkanlığa dönüştüğünü ve şüphe yarattığını belirten Avcıoğlu, “Ne hikmetse her seferinde ihale bir şekilde kilitleniyor ve tam 7 kere aynı şekilde doğrudan alım yapılıyorsa, kimse kusura bakmasın ama bunun altında herkes bir art niyet arar” dedi.

    Sadece yakıt da değil, herhangi bir mal ve hizmet alımında koskoca 8 ayda bir tek alımın ihale ile yapılmadığını ifade eden Avcıoğlu, “Ne hikmetse yapılmadı. Yakıt da, beton da, hizmet de, yedek parça da ihalesiz doğrudan alındı, alınmaya da devam ediliyor” diye konuştu.

   Sayaç alımı için de aynı şekilde doğrudan alım hazırlıkları yapıldığı duyumu aldıklarını belirten Avcıoğlu, “Ne demişti Erhan Arıklı? ‘Adrese teslim ihaleleri durduracağım’ demişti… İhale dönemi kapandı, artık doğrudan alım dönemi başladı...” dedi.

   Avcıoğlu, yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

   “Neymiş efendim? Teknecik’te 18 günlük yakıt kalmış, 14 gün yakıt kalmış, acilen 24,000 ton yakıt alınması lazımmış. Tam 8 aydır rutin olarak, KIB-TEK’te yakıt bitiyor ve acilen 24,000 ton, 36,000 ton yakıt alınması sözde mecburi oluyor...

    Önce 24,000 ton sonra 36,000 ton olmak üzere, toplam 60,000 ton yakıt doğrudan alım ile alındı, şimdi yine 24,000 tondan daha bahsediliyor. Hepsi toplam 84,000 ton ediyor.

   Her sevkiyatın yaklaşık 12,000 ton olduğunu göz önünde bulundurursak, 84,000 / 12,000 = 7 kere  yakıt sevkiyatı yapılmış olacak… Acemisindir, hata yaparsın bir kere yakıtsız kalırsın… Hade çok acemisindir, yine hata yapar ikinci kez yakıtsız kalırsın…

   Ne hikmetse her seferinde ihale bir şekilde kilitleniyor ve tam 7 kere aynı şekilde doğrudan alım yapılıyorsa, kimse kusura bakmasın ama bunun altında herkes bir art niyet arar…

   Bu yetmezmiş gibi bir de son sevkiyatta yakıt numunesinin analiz tarihi 21 Haziran 2021 iken, Teknecik’e boşaltım tarihi 5 Temmuz 2021.  Arada tam 15 gün var. Üstelik taş çatlasın bir gün seyahat mesafesi olan limandan... Gelen yakıt, rafineri çıkışlı değil.

     TPIC yakıtı Dörtyol’daki depolardan yükledi. Üstelik örnekler de geminin depolarından alınmadı, karadaki depolardan alındı. Karada ise bir değil birden fazla 50,000 tonluk yakıt tankı var. Numunenin alındığı tank ile gemiye yükleme yapılan tank aynı tank mı? Aradaki 14 gün bu yakıt veya gemi neredeydi? Niye gelmedi veya bize ne geldi?

    Venezuela’dan mı? Kuzey Irak’tan mı? Suriye’den mi? Nereden geldi? Belli değil… Bu soruları soranı, bu konuyu sorgulayanları hakaretleyerek susturma çalışmaları da cabası... Bir de işin ihale yasağı boyutu var… Ne diyor Kamu İhale Yasası? 13. maddenin, 2. Fıkrasında?

   ‘Aşağıda belirtilen fiil veya davranışlarda bulundukları tespit edilenler hakkında ihale makamının teklifi veya Merkezi İhale Komisyonu’nun tespiti üzerine, Merkezi İhale Komisyonu tarafından, fiil veya davranışlarının özelliğine göre, bir yıldan iki yıla kadar, bu yasa kapsamındaki ihalelere katılmaktan yasaklama kararı verilir’ demektedir.

   Aynı madde altında C- bendinde ise: ‘Sahte belge veya sahte teminat düzenlemek, kullanmak veya bunlara teşebbüs etmek’ şeklinde açıkça yazmaktadır.

   Peki, basında adı ‘Sahte Evrak’ konusuyla anılan ve Merkezi İhale Komisyonu tarafından ‘Evrak Sıkıntısı’ sebebiyle elenen firma hangisiydi? Erhan Arıklı'nın doğrudan alım yapmakta ısrar ettiği TPIC…

   Kamu İhale Yasası’nın ilgili maddesi uyarınca ceza alması gereken firmaya herhangi bir ceza verilmediği ve yasa ayaklar altında çiğnendiği yetmezmiş gibi, bir de bu firmadan ihalesiz doğrudan alıma devam edilecekmiş!

   Sadece yakıt da değil, herhangi bir mal ve hizmet alımında koskoca 8 ayda bir tek alım ihale ile yapılamaz mı?  Ne hikmetse yapılmadı. Yakıt da, beton da, hizmet de, yedek parça da ihalesiz doğrudan alındı, alınmaya da devam ediliyor...

    Aldığımız bilgiye göre şimdi sayaç alımı için de aynı şekilde doğrudan alım hazırlıkları yapılıyormuş! Ne demişti Erhan Arıklı? Adrese teslim ihaleleri durduracağım… İhale dönemi kapandı, artık doğrudan alım dönemi başladı... Doğrudan alıma kaç firma girebiliyor? Yalnız bir… Buna Adrese teslim peşkeş de diyebilir miyiz?  Arıklı, önceki sorularda olduğu gibi bu sorulara da cevap vermeyecektir tabi…”