Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Mağusa Belediye Başkan adayı Dr. Süleyman Uluçay, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda “20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekatı ile hepimiz yeni bir yaşama başladık. Kıbrıs Barış Harekatında hayatını bu ülke için feda eden Mücahitlerimize, Mehmetçiklerimize ve sivil halktan olan tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlıklı bir hayat dilerim.” İfadelerine yer verdi.

İşte o paylaşım:

“15 Temmuz 1974’te Faşist Yunan Cuntası tarafından gerçekleştirilen darbe sonrası, garantör ülke olarak Türkiye, Kıbrıs Barış Harekatını 20 Temmuz 1974’te gerçekleştirmiştir. 1963-1974 yılları arasında Kıbrıs Türk Halkı gettolara kapatıldığı, barikatlarda tutuklandığı, bir çok insanımızın infaz edildiği, kayıp edildiği zor bir dönem geçirmiştir. 20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekatı ile hepimiz yeni bir yaşama başladık. Kıbrıs Barış Harekatında hayatını bu ülke için feda eden Mücahitlerimize, Mehmetçiklerimize ve sivil halktan olan tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlıklı bir hayat dilerim.

Kıbrıs’ta her iki toplum da benzer acılar yaşamıştır. Adada barışın gerçekleşmesi, iki toplumun da barış ve huzur içinde yaşaması en büyük dileğimizdir. Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta sulh, cihanda sulh.” sözleri bizim için çok anlamlıdır. Savaşın en acı sonuçlarını bizzat kendi ailelerinden kayıplar vererek görmüş ve yaşamış halklar, her zaman barıştan yana olmaya devam edecektir…”