Sağlık Bakanı Dt. Ünal Üstel Zirve Kıbrıs’ın konuğu oldu.

Kapanma adına hiçbir hareket yapmıyoruz diyen Üstel, tedbirlerin daha da sıklaşacağının altını çizdi. “Ülkede ekonomik çarkların yüzde 40 civarında döndüğü bu noktada insanlarımızın aldığı nefesi devam ettirmek mecburiyetindeyiz kim bu nefesi almamızı zorlarsa orada gereken işlem ne ise gereğini yapacağız kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız” ifadelerini kullanan Üstel, işletmelere yapılan denetlemelerinde sıklaşacağını belirtti ve işletme sahiplerine şöyle seslendi, Lütfen gelen müşterinizi uyarın. Hem çalışanları hem de gelenlerin testi var mı yok mu kontrol isteyeceğiz ancak burada işverene görev düşer. Sosyal mesafeleri ayarlaması lazım. Barlar, lokantalar, eğlence yerlerinde dikkat edilmesi lazım. Bu veriler nereden çıkıyor hepimizin önünde. Vatandaşımıza ceza kesmek istemiyoruz ama zora girersek keseceğiz gerekirse işletmeleri kapatacağız. Ülkeyi kapatmamak adına işletmeleri kapatabiliriz” dedi.

GÜNEY KAPILARINI KAPATMA NİYETİNDE DEĞİLİZ

“Biz kapanmamak için her türlü önlemi alacağız ama ülkenin önünün kapatmayacağız diye ağırlıklı bir görüşümüz var. İnşallah bu vakaları önlemeyi başaracağız. Ülkemizdeki işverenden, çalışandan özveri istiyoruz. Biz çalışacağız ve ülkeyi kapatmayacağız diye bir inadımız ve hırsımız var” şeklinde konuşan Sağlık Bakanı Üstel, Güney sınır kapılarının da kapanmayacağını şu sözlerle ifade etti, Cuma günü Delta varyantına rastladığımızda olağanüstü toplantı istedik ve bir öneri sunduk geliş – gidişlerde antijen testi ile geçebilirler bizim isteğimiz PCR testi ile geçiş yapılması. PCR yüzde 95 civarında bir güven verir. PCR testi ile gidiş- gelişlerin olmasını arzu ettik.   PCR testini de 72 saate çekelim eğer antijen test yapacaksanız 48 saate çekelim diye bir öneri yaptık. Bugünlerde bu önerilerimize de bir cevap isteyeceğiz. Toplumun sağlığını korumak için böyle bir yola girdik.  Güney kapatmazsa biz kapatma niyetinde değiliz. Ama tedbirlerimizi artırıyoruz.”

Öte yandan yüz yüze eğitimin başlaması yönünde olumlu görüş belirten Üstel, “Yüzyüze eğitimi açacağız ısrarlıyız. Tarifeli uçuşların kısıtlamasını kaldırdık firma istediği kadar sefer yapabilir. Ülkenin önünü böyle açarken radikal tedbirleri de elden bırakmıyoruz” sözlerini de ekledi.