Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, siyasi partilerle başlattığı görüşmelere devam edecek. Tatar, ilk olarak saat 11.30’da Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit’i kabul etti.

Cemal Özyiğit, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, "Hükmet kurma çalışmaları devam ediyor. Şua ana kadar bir hükümet çıkmadı. Ciddi bir çalışma yapılması gerekiyor.

Üçüncü tur görüşme olsun beklemiyorduk. Perdenşn gerisinde bir takım pazarlıklar yapılıyorsa, halka daha fazla saygısızlık yapılmasın. Toplumun zamanından çalınıyor. Çadır tiyatrosu son bulsun” dedi.

İlk turda UBP’nin TDP’ye yaptığı ziyarette bir tavır ortaya konulduğunu ve görev yeniden UBP’ye verilirse ne olacağını soran muhabiri yanıtlayan Özyiğit, “Tavrımız aynen bakidir” şeklinde konuştu.

Müdahaleler sonucu oluşacak her şeye karşı olduklarını dile getiren Özyiğit, “Hele hele UBP kurultayına müdahale edildi. Düşünün UBP normalde bu hafta sonu kurultaya gitmesi gerekiyordu. Yasa açıktır. Onların tüzükleri de bizim parti tüzüğü gibidir. Genel Başkan görevden ayrılınca 45 gün içerisinde kurultaya gidilip bir seçim yapılması gerekirdi. Müdahale edildi. 2 aday çektirildi ancak bir türlü bir seçim yapılmadı. Bu durum demokratik teamüllere de aykırıdır.