KIBRIS Gazetesi’nden Eniz ORAKCIOĞLU’nun haberine göre, pandemi sebebiyle bekleneni veremeyen yaz turizminin yerini yavaş yavaş kış turizmine bıraktığına dikkat çeken turizmciler, Turizm Bakanlığı’nın kış turizmi için henüz bir projesi, bir plan ve programı olmadığını savundu

KITOB Başkanı Dimağ Çağıner, kış turizmi için Turizm Bakanlığı’nın bir projesi veya bir plan programı olmadığını belirterek, özel şirketlerin her yıl olduğu gibi charter operasyonları ile turist getirmek için çabaladığını kaydetti. Çağıner bu kış, pandemi öncesindeki kış aylarının yüzde 50’sini yakalamalarının zor olduğuna vurgu yaparak, şu anda kongre turizminin başladığını, dış turizm altındaki kongre turizminin de özel şirketlerin kendi çabalarıyla gerçekleştiğini belirtti.

KITSAB Başkanı Orhan Tolun, turizmin ekonomide bu kadar büyük önemi varken yetkililerin bu dönemde turizmden yararlanmayı bilmediğini savunarak, “Biz ilkbahar ve yazda acenteler olarak neredeyse hiç turist getiremedik. Sınırlamalar, alınan kararlar, uçak seferlerinin azlığı, biletlerin pahalı olması sebepleriyle turist ülkeye gelmedi” dedi. Tolun, kış turizmi için çok fazla umutlu olmadıklarını, 2019’da gerçekleştirdikleri turizmin yüzde 10’unu yakalama konusunda dahi şüpheleri olduğunu söyledi.

Haberin tamamı KIBRIS gazetesinde...