İki Toplumlu Kültürel Miras Teknik Komitesi Eş Bakanı Ali Tuncay, Canbulat (Arsenal) Burcu'nda başlayan çalışmalarımız yavaş yavaş meyvelerini vermeye başladığını belirtti.

Taş sorununun devam ettiğine de değinen Tuncay, Mağusa’nın diğer bölgelerindeki tarihi eserlere uygun taş kaynağı sorunu çözülmeden işe başlamalarının zor olduğunu ifade etti. Tuncay, Mağusa ve etrafından uygun taş kaynağı bulunduğunu, ancak plansızlık nedeniyle işletilmelerinin zor olduğunu dile getirdi.

“Taş sorunu büyük sıkıntı”  

İşte Tuncay’ın ilgili paylaşımının tam metni:

“Canbulat (Arsenal) Burcu'nda başlayan çalışmalarımız yavaş yavaş meyvelerini vermeye başlamış. Taş sorunumuz devam ediyor. Buradaki çalışmaları zar zor tamamlayacağız gibi gözüküyor, ancak Mağusa'nın diğer tarafındaki eserlere uygun taş kaynağı sorunu çözülmeden başlamamız zor. Aslında Mağusa ve etrafında taş kaynağı var ama plansızlıktan dolayı işletilmeleri zor. Kimisi DAÜ kampüsü içerisinde, kimisi serbest liman bölgesinde, kimisi ise yerleşim yerleri içerisinde kalmış. Hiç kimse uzun vadeli düşünememiş. Taş kaynağı bulunamaması durumunda Mağusa'daki eserlerin korunması ve gelecek nesillere aktarılması sıkıntılı...

Bu yaz sıcağında ter döken tüm çalışanlarımız ve emekçilerimize teşekkür ederiz.”