Düşen varil petrol fiyatlarına rağmen tüp gaza yapılan zammı değerlendiren Hürrem Tulga, “Bütçenin yarısı neredeyse realize olamayacak. Böyle bir durumdayız. Ya borçlanacaksınız ya da zam.. Borçlanma bankadan olur, zam ise gaza olur, elektriğe olur…” dedi. Tulga, bugüne değin kaynakların âdil dağıtılmadığını dikkati çekti.

Pandemi sürecinin pek çok açıdan yanlış yönetildiğini, ekonomiyi kurtaracak adımlar atılmadığını ifade etti.

“VARİL PETROL FİYATLARI DÜŞERKEN TÜP GAZA ZAM GELDİ... YA BORÇLANMA YA ZAM!”

Katıldığı tv programında konuşan Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Genel Koordinatörü Hürrem Tulga, (KTEZO) şöyle konuştu;

“Varil petrol fiyatları düşerken tüp gaza zam geldi. Bir yere yapılacaktı açıkçası… Tüp gaza yapıldı. Bu şekilde devamı halinde bütçe açığının 4 Milyara dayanacağı ifade ediliyor. Maaşların ödenmesi için de borçlanma yapıldı.  Bütçenin yarısı neredeyse realize olamayacak. Böyle bir durumdayız. Ya borçlanacaksınız ya da zam. Borçlanma bankadan olur, zam ise gaza olur, elektriğe olur… Pandemiden bu yana savaştan beter bir koşullar içinde olduğumuzu ifade ettik. Tüm partilere de çağrı yaptık…”

“EKONOMİYİ ÇEKİP ÇEVİREMEDİK VE YANLIŞ KARARLAR İLE YANLIŞ AÇILIMLARA İMZA ATTIK”

“Sorumluluk paylaşılmadı, bu olmadığı gibi tamamen güç odakları üzerinden açılımlar yapıldı. Var olan kaynaklar adil dağıtılmadı. Kamu ödemeleri ile çarkı döndürmeye çalıştılar… Sonra da öğrenci odaklı açılım yerine tersi yapıldı ve o da elden çıktı ve kış aylarına doğru hızla giriyoruz. Kaynaklarımızı doğru kullanmadık. Ekonomiyi çekip çeviremedik ve yanlış kararlar ile yanlış açılımlara imza attık. Kriz içinde kriz büyüdü ve Kasım ayındayız. Zam dışında, borçlanma dışında görünürde bir şey kalmadı”

Kaynak: Kıbrıs Postası- Vatan Mehmet